MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt opnieuw voor miljoenen dollars aan Bitcoin

Het MicroStrategy van bestuursvoorzitter Michael Saylor koopt opnieuw voor miljoenen dollars aan Bitcoin. Ditmaal gaat het om een totaal van 5.445 Bitcoin, die het voor ongeveer 147,3 miljoen dollar koopt. Voor die Bitcoin komt het daarmee op een gemiddelde inkoopprijs van 27.053 dollar per Bitcoin.

Dat ongeveer 1.000 dollar per Bitcoin meer dan de huidige koers van 26.083 dollar.

158.245 Bitcoin voor MicroStrategy

Het totale aantal Bitcoin dat MicroStrategy bezit komt met deze investering op 158.245 stuks te liggen. Die zijn voor ongeveer 4,68 miljard dollar aangekocht, tegen een gemiddelde inkoopprijs van 29.582 dollar per Bitcoin.

De Bitcoin koers hoeft voor MicroStrategy dus maar een klein beetje te stijgen om weer break-even te staan. Als de koers terugschiet naar de vorige all-time high van 69.000 dollar, dan staat er een winst van meer dan 5 miljard dollar in de boeken voor het bedrijf.

Wat dat betreft lijkt MicroStrategy goed gepositioneerd voor een volgende bullrun, als die er komt natuurlijk. Dat laatste blijft altijd nog maar de vraag, omdat rendementen uit het verleden helaas geen garanties bieden voor de toekomst.

Grappig (of eigenlijk helemaal niet zo leuk) weet MicroStrategy bijna altijd op het verkeerde moment te kopen. Ook deze Bitcoin zijn ingekocht voor 27.000 dollar, terwijl de koers nu alweer op 26.000 dollar staat.

Hoop op 2024

De hoop van MicroStrategy lijkt met deze aankoop volledig gevestigd op het jaar 2024. Dat is het jaar waarin we natuurlijk een Bitcoin Halving krijgen in april, wat in het verleden iedere keer een bullmarkt veroorzaakte.

Met de halving gaat de beloning voor Bitcoin miners voor het produceren van een nieuw blok door de helft. Dit is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen, waardoor hiermee dus de inflatie van Bitcoin halveert.

Verder staat er voor 2024 mogelijk de goedkeuring van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op het programma. De markt lijkt zich vooral op dat nieuwsfeit te verheugen, maar dat hangt allemaal af van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Tot nu toe keurde de SEC echter iedere aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF af, maar dat kan mogelijk veranderen in 2024.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December