microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy wil opnieuw voor $500 miljoen aan Bitcoin kopen

MicroStrategy en zijn bestuursvoorzitter Michael Saylor nemen geen gas terug als het aankomt op het kopen van Bitcoin. Kort nadat MicroStrategy 800 miljoen dollar ophaalde uit de kapitaalmarkt via converteerbare obligaties, gaat het nu opnieuw 500 miljoen dollar ophalen. Al die miljoenen zijn bedoeld om Bitcoin mee te kopen.

Kan iemand deze MicroStrategy Bitcoin-trein nog stoppen?

205.000 Bitcoin in de schatkist

Op het moment van schrijven zitten er 205.000 Bitcoin in de schatkist van MicroStrategy. Als het bedrijf van bestuursvoorzitter Michael Saylor er nog 5.000 bij kan kopen, dan bezit het officieel 1 procent van de 21 miljoen Bitcoin die ooit in omloop komen.

Met de huidige koersen kan MicroStrategy voor 500 miljoen dollar meer dan 6.000 Bitcoin kopen, wat voldoende zou zijn om die bijzondere mijlpaal te bereiken.

De senior converteerbare obligaties die het uitgeeft kunnen later in met aandelen vergelijkbare effecten omgezet worden. Verder betalen ze halfjaarlijks rente uit en lopen ze af op 15 maart 2031, behalve als ze eerder worden teruggekocht, ingeleverd of omgezet volgens de voorwaarden.

In de toekomst kunnen de obligaties worden omgezet in cash, aandelen van MicroStrategy of een combinatie van beiden. Het aandeel van MicroStrategy smult momenteel van deze ontwikkelingen en steeg op 13 maart met 10,85% naar 1.766 dollar.

15 miljard dollar aan Bitcoin

Tegen de huidige koersen bezit MicroStrategy voor ongeveer 15 miljard dollar aan Bitcoin. De onderstaande grafiek toont (groene bollen) op welke momenten MicroStrategy zijn Bitcoin kocht. Ook tijdens de bearmarkt van 2022 bleef het braaf aankopen doen.

Als gevolg van de extreme koersstijgingen van Bitcoin staat MicroStrategy nu 115,53% in de plus op zijn aankopen. Dat is goed voor het ongelooflijke bedrag van 8 miljard dollar. Maar als het bedrijf op deze manier doorgaat, dan zal dat getal natuurlijk alleen maar groeien.

Wat denk jij? Kan Michael Saylor dankzij deze strategie de rijkste man op aarde worden? Dat zou nog eens goede reclame zijn voor Bitcoin. Volgens CNBC bezit Michael Saylor ongeveer 12 procent van het bedrijf.

Dat betekent dat hij via MicroStrategy voor meer dan 1 miljard dollar aan Bitcoin in handen heeft. Daarmee is hij natuurlijk meer dan all-in gegaan op de toekomst van Bitcoin.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017