Dogecoin, doge
Dogecoin

Miljoenen Dogecoin komen na 10 jaar (!) weer tot leven

Een Dogecoin-wallet die 10 jaar in een winterslaap heeft gelegen, kwam deze week plotseling weer tot leven. Whale Alert maakte op Twitter (of X) melding van een transactie van meer dan 5 miljoen Dogecoin, die op het moment van schrijven een waarde van ruim 370.000 dollar vertegenwoordigen.

Wat deze transactie extra bijzonder maakt? De wallet in kwestie heeft ruim 9,8 jaar GEEN activiteit vertoont.

Dat is nog eens investeren

Over het vraagstuk of Dogecoin een goede investering is valt te twisten, maar we kunnen niet ontkennen dat de investeerder in kwestie er slecht aan heeft gedaan om zijn munten zo lang in bezit te houden.

De wallet ontving het eerste deel van de Dogecoin al in december 2013. Op dat moment handelde de memecoin op een koers van 0,0054 dollar en door de koersstijgingen van de afgelopen jaren staat er nu een investeringswinst van 366.493 in de boeken voor de anonieme handelaar.

Overigens zijn de Dogecoin in kwestie waarschijnlijk niet verkocht, want de wallet die de munten ontving na de transactie heeft ze nog allemaal in bezit.

Het kan dus zijn dat de investeerder in kwestie er even voor heeft gekozen om zijn wallets te herorganiseren en dat het dus niet om een definitieve verkoop gaat. Al is er ook nog een kleine kans dat het om een onderhandse verkoop gaat.

Nog meer grote transacties

Dit was overigens niet de enige grote Dogecoin-transactie van de afgelopen dagen. Op 27 oktober werd een gigantische hoeveelheid van 350 miljoen Dogecoin, ter waarde van ruim 23 miljoen dollar, van een onbekende wallet naar het handelsplatform van Robinhood gestuurd.

Die Dogecoin zijn mogelijk wel richting het beursplatform gestuurd om ze te verkopen, al is het nog maar de vraag of dat inmiddels helemaal gebeurd is.

Het is namelijk niet zo eenvoudig om 23 miljoen dollar aan Dogecoin te verkopen, zonder daarbij de koers een gigantische tik te geven. Meer waarschijnlijk is dat de verkoper in kwestie ervoor kiest om dat stap voor stap te doen; om te voorkomen dat hiermee een enorm handelsverlies mee gepakt wordt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Dogecoin doorbreek alle weerstandsniveaus: Grote prijsstijging op komst
Dogecoin koers schiet omhoog: Eerste keer boven $0,10 in een Jaar
Gerucht: Betaling met Dogecoin voor Tesla CyberTruck binnenkort mogelijk
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%