Crypto miner
Bitcoin

Miner toont met investering van $100 miljoen vertrouwen in Bitcoin

Bitcoin mining-firma Cipher Mining kocht 16.700 nieuwe miners voor een totaal van 99,5 miljoen dollar. Met die gigantische investering hoopt het “als één van de winnaars binnen de industrie” naar boven te komen drijven na de volgende halving, die voor april 2024 op het programma staat.

Cipher verwacht de laatste generatie van Avalon A1466 miners in het tweede kwartaal al aan te zetten.

Cipher Mining koopt gigantische hoeveelheid miners

De miners van Canaan werden gekocht door joint venture bedrijf Bear LLC en Chief Mountain LLC, waar Cipher Mining een belang van 49 procent in heeft. Zodoende zijn zij voor 49 procent eigenaar van de miners.

Cipher Mining en haar partners zijn van plan om de helft van deze miners te installeren in de Bear faciliteit en de andere helft in de Chief faciliteit, die allebei in het Amerikaanse Texas staan.

In totaal brengt deze installatie de capaciteit van Cipher Mining op 8,4 exahash per seconde (EH/s).

Chipher Mining CEO Tyler Page zegt dat de nieuwe aankoop gedaan is met een focus op de volgende Bitcoin halving. Dat is het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert.

“Deze uitbreidingen […] positioneren ons voor sterke groei en ik verwacht dat Cipher als één van de winnaars uit de halving komt”, aldus Tyler Page.

Aandeel Cipher Mining stijgt met 638 procent

In december wist Cipher Mining 465 Bitcoin uit de digitale gronden te halen, wat een stijging van 7,4 procent betekent ten opzichte van november.

De aandelenkoers van Cipher Mining (CIFR) steeg in 2023 met 638 procent van 0,56 dollar naar 4,13 dollar. Die sterke prestaties volgden echter op een matig jaar 2022, waarin het aandeel van de miner met 88 procent daalde.

Op dit moment ligt de market cap van CIFR op 1,01 miljard dollar, waarmee het op plek 5 staat binnen de mining-industrie.

Nu is het voor Cipher Mining en de rest van deze industrie te hopen dat Bitcoin binnenkort echt aan zijn bullrun begint, waar de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten voor nodig zijn.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom