Rechtszaak
Hack

Mining-dienstverlener wordt geconfronteerd met een rechtszaak van $100 miljoen wegens beschuldigingen van een piramidespel in China

Vijf managers van een mining-dienst voor Filecoin worden geconfronteerd met een juridische procedure bij de Volksrechtbank van Pingan County in China. Ze worden beschuldigd van het verduisteren van miljoenen Dollars ten koste van investeerders, wat heeft geleid tot hun financiële ondergang.

Openbare zitting heeft plaatsgevonden

Op 14 augustus berichtten plaatselijke media dat er een openbare zitting plaatsvond in de rechtbank, waarbij een zaak werd behandeld die mogelijk een richtinggevend precedent kan scheppen in China met betrekking tot de vervolging en regulering van cryptofraude.

De rechtszaak heeft betrekking op beschuldigingen tegen de leidinggevenden van Shenzhen Space-Time Cloud Technology, die ervan worden beschuldigd een piramidespel te hebben opgezet dat ongeveer $100 miljoen heeft opgeleverd en investeerders heeft benadeeld.

Volgens het verslag hebben de aangeklaagden, namelijk Lai Mouhang en Lai Moujun, het bedrijf opgericht in 2018. In de jaren die volgden, namen ze extra leidinggevenden in dienst en breidden ze de bedrijfsactiviteiten uit om investeringskansen te bevorderen die verband houden met het beloningssysteem en het zakelijke model van Filecoin.

Overdreven winstprognoses

De aanklagers beweren dat de verdachten overdreven winstprognoses hebben gepresenteerd om deelnemers aan te trekken voor investeringen in hun gezamenlijke Filecoin-mijnbedrijf. De rechtszaak stelt dat de verdachten opslagservers hebben verkocht en hoge opbrengsten hebben beloofd in een piramidestructuur.

Volgens de aanklagers heeft het bedrijf meer dan 100 miljoen Dollar ontvangen van meer dan 57.000 gebruikers. De aanklagers beweren dat de leidinggevenden de economische orde hebben verstoord door bedrieglijke praktijken te hanteren om deelnemers te bedriegen.

In dezelfde periode voert de Chinese politie krachtig optreden uit tegen crypto en kunstmatige intelligentie voor deepfakes. Op 10 augustus maakten de Chinese autoriteiten bekend dat er 79 gevallen van fraude met deepfake AI waren ontdekt, waarbij 515 personen waren gearresteerd. Gelijktijdig werden 21 personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een witwasprogramma van $54 miljoen in verband met Tether.

Hack nieuws

86-jarige ex-advocaat uit Californië veroordeeld voor crypto Ponzi-scheme
Amerikaanse Regering neemt maatregelen tegen Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus
Cryptovaluta Phishingfraude: Slachtoffers verliezen $43 miljoen in september
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk