MrBeast
Blockchain

MrBeast beschuldigd van betrokkenheid bij crypto schandaal van $10 miljoen

MrBeast, een van ’s werelds bekendste YouTubers, ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, wordt al beschuldigd van het slecht behandelen van deelnemers aan zijn shows.

Nu is er echter een nieuw schandaal opgedoken. De populaire YouTuber zou betrokken zijn bij de promotie van een crypto pump-and-dump project, waarmee hij naar verluidt $10 miljoen heeft verdiend.

Onderzoek naar crypto-activiteiten van MrBeast

De beschuldigingen komen voort uit een onderzoek van SomaXBT, dat zich richt op de SUPER-token van SuperFarmDAO, een project dat door MrBeast werd gepromoot. Volgens het onderzoek investeerde MrBeast $100.000 in deze token en gebruikte hij zijn invloed om de waarde ervan op te drijven. Nadat de koers steeg, verkocht hij zijn tokens, wat hem meer dan $9 miljoen in Ethereum (ETH) opleverde.

Verdere betrokkenheid bij andere crypto-projecten

Naast zijn rol in het SuperFarmDAO-project, wordt MrBeast ook in verband gebracht met andere crypto-projecten zoals Polychain Monsters, STAK, VPP en SHOPX. In al deze gevallen zou hij tokens hebben gepromoot, om ze daarna met aanzienlijke winsten te verkopen.

Heeft MrBeast de wet overtreden?

Het is op dit moment onduidelijk of MrBeast daadwerkelijk de wet heeft overtreden. Het is evenmin zeker of hij bewust of onbewust deze projecten verkeerd heeft voorgesteld. Pump-and-dump-schema’s worden in de cryptowereld als schadelijk gezien omdat ze de waarde van projecten tijdelijk opdrijven, waarna de prijs instort zodra grote investeerders hun winst nemen. Dit leidt vaak tot aanzienlijke verliezen bij kleinere beleggers en kan de reputatie van het project beschadigen.

Andere YouTubers verwikkeld in crypto-schandalen

Als de beschuldigingen van SomaXBT kloppen, zou MrBeast niet de eerste YouTuber zijn die betrokken raakt bij crypto-oplichting. Ook Logan Paul, met 23,6 miljoen abonnees op YouTube, was verwikkeld in een schandaal rond zijn NFT-project genaamd CryptoZoo. Het doel van dit project was om een digitaal spel te creëren waarin spelers NFT-dieren konden fokken en verhandelen. Het project kwam echter in opspraak nadat het nooit volledig werd gerealiseerd.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Blockchain nieuws

Tibia introduceert eigen cryptocurrency en stapt Web3 in: Wat betekent dit voor spelers?
Crypto-voorspellingsmarkten worden steeds populairder: 565% groei in Q3
Uniswap lanceert Unichain: Nieuwe Layer-2 oplossing voor Ethereum met lagere kosten en snellere transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk