Nexo Logo
Regulatie

Nexo sluit zich aan bij sanctievereniging naarmate toezicht door regelgevende instanties verder toeneemt

Het cryptocurrency-leenplatform Nexo zal proberen gebruik te maken van trainingsbronnen, verbindingen en gegevens door lid te worden van de vereniging van gecertificeerde sanctiespecialisten (ACSS), terwijl het toezicht op de regelgeving het bredere Web3-ecosysteem blijft omcirkelen.

Training en certificering aan sanctieprofessionals

De vereniging biedt training en certificering aan sanctieprofessionals in diverse sectoren, waaronder financiële instellingen, internationale bedrijven, advocatenkantoren, openbare instellingen en tal van andere bedrijven.

De ACSS-certificering is universeel en richt zich niet specifiek op bepaalde rechtsgebieden of industrieën. Het examen voor sanctiespecialisten omvat beleid, due diligence, screening, naleving en onderzoek, waardoor ze veelzijdig worden opgeleid.

Nexo heeft aangekondigd dat zijn compliance-personeel ACSS-gecertificeerd moet zijn, wat extra geloofwaardigheid aan het team toevoegt. Het compliancehoofd van Nexo, Savina Boncheva, benadrukte dat het bedrijf vastbesloten is om strenge nalevingsnormen te handhaven naarmate de crypto-industrie blijft groeien. Hierover zeiden ze het volgende:

Door samen te werken met ACSS kunnen we onze naleving van sancties naar een niveau tillen dat wordt onderschreven door een gerenommeerde brancheorganisatie, terwijl we kansen creëren voor de groei van ons complianceteam.

Na het verkrijgen van een certificaat van het ‘American Institute of Certified Public Accountants’ (AICPA), heeft Nexo zijn nalevingsmaatregelen verhoogd. Het bedrijf voltooide een Service and Organization Controls (SOC) 2 Type 2 Compliance-audit, die een maatstaf is voor de bescherming van klantgegevens in de financiële sector.

Nexo heeft al veel met regelgeving te maken gehad

In februari 2023 kondigde Nexo aan dat het zijn rendementdragende Earn Interest-product in de Verenigde Staten stopzette, na het betalen van $45 miljoen aan boetes aan de Securities and Exchange Commission (SEC) en de North American Securities Administrators Association.

Het bedrijf onderging een onderzoek van de SEC en 17 toezichthouders op staatseffecten vanwege het Earn-product. Nexo betaalde $22,5 miljoen aan boetes aan de SEC en hetzelfde bedrag om de kosten van de staatsregulatoren te dekken, zonder de bevindingen toe te geven of te ontkennen.

Eind 2022 kondigde Nexo aan dat het zijn activiteiten in de VS zou stopzetten vanwege onzekerheid over de regelgeving die de lopende bedrijfsactiviteiten in het land belemmert.

Nexo’s inspanningen om zich te conformeren aan nalevingsvereisten en registraties in verschillende rechtsgebieden over de hele wereld, gaan hand in hand met soortgelijke inspanningen van andere grote cryptocurrency-exchanges en serviceproviders.

Binance.US en Coinbase hebben ook aandacht gekregen van de SEC vanwege vermeende schendingen van effectenwetten. Ondertussen blijven cryptocurrency-exchanges en -platforms licenties of vergunningen aanvragen in verschillende rechtsgebieden over de hele wereld.

Regulatie nieuws

Ross Ulbricht een decennium achter de tralies
SBF wilde Trump miljoenen bieden om hem uit de presidentsrace te houden
Congreslid Warren Davidson Uit Bezorgdheid Over Acties van SEC-voorzitter Gary Gensler
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43