Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin, Dogecoin

Voorspelling: ‘Nieuwe all-time high voor Bitcoin en Dogecoin naar de maan’

De populaire pseudonieme handelaar Credible Crypto is ervan overtuigd dat Bitcoin richting een nieuwe all-time high gaat in 2023. Daarna is het volgens hem de beurt aan altcoins en krijgen we een zogenoemd altseason. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin echter op 29.000 dollar en zitten we nog redelijk ver van een all-time high vandaan.

Focus op Dogecoin

Opvallend genoeg ligt de focus van Credible Crypto momenteel op Dogecoin, de memecoin waar ook Elon Musk zo’n liefhebber van is. “Ik heb nog nooit Dogecoin gekocht. Maar als mijn idee zich uitspeelt en Bitcoin een all-time high neerzet dit jaar, dan zal de moeder aller altseasons volgen en je kunt er zeker van zijn dat Dogecoin daar een plaats in heeft. Ik doe mijn eerste aankopen als de koers onder de 0,05 dollar komt”, aldus de analist.

Vanaf die koers is het ongeveer een 20x naar de vorige all-time high van Dogecoin. “Ik heb nog niet eens nagedacht over potentiële targets na die koers”, zo gaat Credible Crypto verder.

Hoewel veel analisten een lange consolidatieperiode verwachten voordat een echte bullrun begint, is Credible Crypto ervan overtuigd dat Bitcoin ieder moment aan een parabolische run omhoog kan beginnen richting een nieuwe all-time high. Gedurende deze rally verwacht hij een uitstroom van kapitaal bij de altcoins richting Bitcoin, voordat ze terugvloeien nadat Bitcoin een nieuwe all-time high bereikt.

Bitcoin blijft klimmen

Ondanks de kleine correctie die we momenteel zien verwacht Credible Crypto dat Bitcoin blijft stijgen. “Ik verwacht dat Bitcoin blijft klimmen richting de 40.000 tot 50.000 dollar. Het geld stroomt nu uit altcoins (zoals Doge) richting Bitcoin. Altcoins bloeden langzaam leeg, totdat Bitcoin zijn all-time high bereikt”, aldus Credible Crypto.

Het lijkt erop dat hij zich in ieder geval geen zorgen maakt over de macro-economische situatie die zich momenteel uitspeelt. De rente staat nog altijd op een relatief hoog niveau om de inflatie omlaag te drukken, waar centrale banken momenteel maar matigjes in slagen.

Wat dat betreft is er een redelijke kans dat we in 2023 richting een recessie gaan en dan moeten we nog maar zien of Bitcoin het voor elkaar kan krijgen om een nieuwe all-time high neer te zetten. Die komt mogelijk pas na een recessie, waarin centrale banken de rentes weer moeten verlagen en de geldprinters op volle toeren moeten laten draaien.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken