Form C Ripple SEC
Regulatie, Ripple

Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe deadline gekregen voor het indienen van Formulier C in haar lopende beroep tegen Ripple.

Dit werd onthuld door FOX Business-journalist Eleanor Terrett, te midden van speculaties dat het Second Circuit het beroep van de SEC mogelijk zou kunnen afwijzen.

Deadline is gecorrigeerd naar 18 oktober

Volgens eerdere berichten had de SEC tot 16 oktober om Formulier C in te dienen, een deadline die door crypto-experts zoals Ripple’s Chief Legal Officer Stuart Alderoty naar voren werd gebracht. Toen de SEC het formulier op die datum niet indiende, ontstonden geruchten dat de rechtbank het beroep zou verwerpen.

Terrett bracht echter een belangrijk document naar buiten dat de echte deadline corrigeerde. Alhoewel de SEC op 2 oktober haar beroepschrift indiende, werd dit pas op 4 oktober officieel geregistreerd bij het Second Circuit. Hierdoor begon de 14-daagse termijn voor het indienen van Formulier C op 5 oktober, met de nieuwe deadline nu vastgesteld op 18 oktober.

Fred Rispoli, een pro-XRP juridisch expert, bevestigde de juistheid van deze informatie en benadrukte dat de SEC tot 18 oktober om 23:59 uur (ET) de tijd heeft om het formulier in te dienen. Rispoli gaf toe dat hij niet eerder van deze verlenging op de hoogte was, totdat een XRP-gemeenschapslid, Horațiu, hem hierover informeerde.

Cruciale informatie vanuit Formulier C

Formulier C zal cruciale informatie bevatten over wat de SEC precies wil aanvechten in haar hoger beroep tegen Ripple. Het agentschap lijkt zich te richten op uitspraken waar het eerder van Ripple verloor, met name over de programmatische verkopen en distributies van XRP.

Alhoewel de SEC eerder heeft geprobeerd deze uitspraken in een tussentijds beroep aan te vechten, werd dit afgewezen door rechter Analisa Torres.

Nu het definitieve vonnis is uitgesproken en de SEC officieel in beroep gaat, kan het agentschap proberen deze beslissingen alsnog ongedaan te maken in het hoger beroep.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Zuid-Korea versterkt toezicht op cryptomarkt en overweegt lancering van crypto-ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk