news
Bitcoin

Nieuwsupdate: Dit gebeurde deze week in de crypto-wereld

Het was weer een enerverende week in de cryptowereld. Heb je niet de tijd gehad om het nieuws te volgen? Geen probleem. In deze update zetten we de meest spraakmakende gebeurtenissen voor je op een rijtje.

Van de aanvraag voor de Solana (SOL) ETF tot de bijzondere rol van crypto bij de vrijlating van Julian Assange, we maken een rondje langs de velden en houden je op de hoogte.

De Solana ETF aanvraag van VanEck

Een van de grootste gebeurtenissen in de cryptowereld deze week is de Solana ETF aanvraag van VanEck. Op 27 juni kondigde Matthew Sigel, hoofd van digitaal onderzoek bij VanEck, via X aan dat het bedrijf een aanvraag heeft ingediend voor een Solana ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

“Wij geloven dat de native token, SOL, vergelijkbaar functioneert met andere digitale commodities zoals Bitcoin en Ether. Het wordt gebruikt om transactiekosten en computationele diensten op de blockchain te betalen. Net als ether op het Ethereum-netwerk kan SOL worden verhandeld op digitale asset-platforms of worden gebruikt in peer-to-peer transacties,” aldus Sigel in de X-post.

Na de goedkeuring van Bitcoin (BTC) en de aanstaande Ethereum (ETH) ETF’s lijken de poorten nu echt geopend voor ETF’s van andere altcoins. Met deze officiële aanvraag voor een Solana ETF zet VanEck de allereerste grote stap in die richting.

Mt. Gox terugbetalingen zorgen voor paniek

Eerder deze week kondigde Mt. Gox, de crypto beurs die in 2014 failliet ging, aan dat ze gaan starten met de terugbetalingen aan gedupeerde klanten. Aanvankelijk veroorzaakte dit paniek op de markt en de Bitcoin koers daalde snel. Investeerders vrezen dat de Mt. Gox Bitcoin zal zorgen voor een grote verkoopdruk.

Experts zeggen echter dat dit mee zal vallen, aangezien de terugbetalingen geleidelijk zullen verlopen en het totale aantal BTC dat op de markt komt, beperkt zal zijn. De terugbetalingen starten begin juli.

Bitcoin ETF’s zien weer instroom van kapitaal

De Bitcoin ETF’s boekten deze week eindelijk weer een kleine overwinning. Op dinsdag zagen de Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s voor het eerst sinds 12 juni een instroom van kapitaal, met een totaalbedrag van $31 miljoen. Op woensdag waren er opnieuw positieve cijfers, met een instroom van ruim $21 miljoen. Hopelijk zijn deze positieve resultaten een voorbode voor de komende weken.

Hoe crypto Assange zijn vrijheid teruggaf

Tot slot is er bijzonder nieuws over Julian Assange. Deze week keerde de klokkenluider van WikiLeaks na 14 lange jaren terug naar zijn thuisland Australië. In een interview gaf zijn halfbroer aan dat crypto een cruciale rol heeft gespeeld bij zijn vrijlating. De afgelopen jaren werden er namelijk miljoenen gedoneerd aan Assange en zijn juridische team in de vorm van cryptocurrency.

Zijn halfbroer stelt dat zijn vrijlating zonder deze crypto-donaties onmogelijk was geweest. Vooral de crypto-gemeenschap AssangeDAO speelde een grote rol bij het inzamelen van kapitaal voor Assange.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten