Nigeria Bitcoin
Regulatie

Nigeriaanse belanghebbenden dringen aan op classificatie van cryptocurrencies als grondstoffen

In reactie op een recente uitspraak van een rechtbank in Illinois, die Bitcoin en Ether als grondstoffen classificeert, roepen Nigeriaanse belanghebbenden de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op om een soortgelijke benadering in hun regelgevingskader te hanteren.

Groeiende rol van crypto in mondiale financiële wereld

Deze oproep komt te midden van de groeiende rol van cryptocurrencies in de mondiale financiële wereld. Lucky Uwakwe, voorzitter van de Blockchain Industry Coordinating Committee of Nigeria (BICCoN), benadrukte in een gesprek met Cointelegraph het belang van een duidelijke definitie van crypto-activa.

“De Nigeriaanse SEC moet regels ontwikkelen die de activaklasse van crypto-activa definiëren of deze opsplitsen in respectieve categorieën en aan het publiek uitleggen hoe deze crypto’s in aanmerking komen om effecten of grondstoffen te worden genoemd,” aldus Uwakwe.

Hij wees erop dat, alhoewel de Amerikaanse SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) het erover eens zijn dat Bitcoin en Ethereum grondstoffen zijn, de classificatie kan veranderen door het onderscheid tussen Proof-of-Stake (PoS) en Proof-of-Work (PoW) protocollen.

In Nigeria heeft de Commodity Board zich traditioneel gericht op fysieke goederen zoals landbouwproducten en marktgewassen, en toont zij tot nu toe weinig belangstelling voor digitale goederen.

Veelzijdige aard van crypto’s nog eens benadrukt

Oladotun Wilfred Akangbe, Chief Marketing Officer bij Flincap, een platform voor Afrikaanse over-the-counter crypto-uitwisselingen, benadrukte de veelzijdige aard van cryptocurrencies en de uiteenlopende belangen van verschillende Nigeriaanse overheidsinstanties, waaronder de CBN, SEC, FIRS en NSA.

“Fundamentele cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zijn zeer waardevolle grondstoffen geworden, waarin activa zijn geprijsd,” merkte Akangbe op. Hij benadrukte de noodzaak van verschillende regelgevingsbenaderingen voor Bitcoin en Ethereum in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Akangbe stelde voor dat de SEC zich in de eerste plaats zou moeten richten op het gebruik van cryptocurrencies als fondsenwervende instrumenten, zoals initiële muntaanbiedingen (ICO’s). Een andere lokale crypto-analist, Rume Ophi, betoogde dat elke cryptocurrency uniek is en individueel moet worden onderzocht om te bepalen of deze als een effect of als een handelsartikel kwalificeert.

Deze aanbevelingen zijn cruciaal nu Nigeria werkt aan het opzetten van een omvattend regelgevingskader voor digitale activa. Door Bitcoin en Ether als grondstoffen te beschouwen, kan de Nigeriaanse SEC duidelijkheid en stabiliteit in de markt brengen, innovatie stimuleren en tegelijkertijd zorgen voor naleving van de regelgeving.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13