Arrest
Regulatie

Nigeriaanse politie verhoogt inzet tegen cryptovaluta

Op 17 juli heeft de Nigeriaanse politie een belangrijke stap gezet in de strijd tegen cryptovaluta-gerelateerde overtredingen door de arrestatie van de lokale crypto-beroemdheid Linus Williams, beter bekend als BLord. De arrestatie werd bevestigd door politiepublic relations-functionaris Olumuyiwa Adejobi in een officiële verklaring die werd gedeeld op het sociale mediaplatform X.

BLord beschuldigd van internetfraude

In de verklaring beschuldigt de Nigeriaanse politie BLord van internetfraude, cryptovalutafraude, financiering van terrorisme en overtredingen van de Central Bank of Nigeria (CBN) Act. De klachten zijn ingediend tegen Williams en zijn geassocieerde bedrijven: Blord Group, Blord Real Estate Ltd, Blord Jetpaye Limited en Billpoint Technology.

Adejobi benadrukte de vastberadenheid van de politie om grondige onderzoeken uit te voeren om de veiligheid van de Nigeriaanse cyberspace te waarborgen. Deze arrestatie markeert een nieuwe fase in de voortdurende inspanningen van de Nigeriaanse autoriteiten om het misbruik van cryptovaluta voor illegale activiteiten te bestrijden.

BLord staat bekend om zijn extravagante levensstijl en prominente rol in de cryptovalutawereld, wat heeft geleid tot controverse over de snelle groei en legaliteit van zijn bedrijven binnen het strikte regelgevingskader van Nigeria. De opkomst van digitale valuta’s heeft wereldwijd aanzienlijke uitdagingen opgeleverd voor toezichthouders en wetshandhavingsinstanties, en in Nigeria is het probleem bijzonder urgent geworden door het toenemende gebruik van cryptovaluta door de bevolking en het gebrek aan duidelijke regelgeving.

Atief werken aan regulatie van cryptovalutasector

De Nigeriaanse overheid werkt actief aan het reguleren van de cryptovalutasector, waarbij de CBN eerder richtlijnen heeft gegeven aan financiële instellingen om transacties met cryptovaluta te stoppen. Ondanks deze maatregelen blijven digitale valuta’s zich verspreiden, aangedreven door de aantrekkingskracht van anonimiteit en het potentieel voor hoge rendementen.

Deze arrestatie is één van de vele voorbeelden van Nigeria’s recente hardhandige optreden tegen cryptovaluta-gerelateerde overtredingen. In februari arresteerden de Nigeriaanse autoriteiten twee personen, Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla, op beschuldiging van witwassen en belastingontduiking, nadat de overheid cryptovalutakanalen had verboden om valutaspeculatie in te dammen.

Er wordt nadruk gelegd op de noodzaak van een regelgevingskader om de integratie van blockchaintechnologie in diverse sectoren van de economie te versnellen. De Nigeriaanse Securities and Exchange Commission heeft onlangs nieuwe regelgeving ingevoerd die vereist dat aanbieders van virtuele activadiensten een fysieke aanwezigheid in Nigeria vestigen als voorwaarde voor deelname aan het regelgevingskader.

Deze maatregelen onderstrepen de inzet van Nigeria om een veilig en gereguleerd cryptovaluta-ecosysteem te creëren, terwijl tegelijkertijd illegale activiteiten worden aangepakt.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?