ChatGPT Robot
Regulatie

OpenAI pauzeert de Bing-functie van ChatGPT

Naar aanleiding van een kwetsbaarheid waardoor gebruikers paywalled content konden omzeilen, heeft OpenAI tijdelijk de Browse-functie van ChatGPT uitgeschakeld. Deze functie maakt gebruik van Bing als zoekmachine.

Stopzetting is slechts tijdelijk

Op 4 juli plaatste OpenAI een Tweet waarin gebruikers op de hoogte werden gesteld van de tijdelijke stopzetting van ChatGPT’s Browse-functie. Dit werd gedaan om het probleem aan te pakken en “recht te doen aan de eigenaren van de inhoud”, zoals vermeld in de tweet.

Wij hebben geleerd dat de ‘Browse’-bèta van ChatGPT af en toe inhoud kan weergeven op manieren die we niet willen, b.v. als een gebruiker specifiek om de volledige tekst van een URL vraagt, kan hij onbedoeld aan dit verzoek voldoen. We schakelen Bladeren uit terwijl we dit oplossen.

Bètafase zorgt voor problemen

De Browse-functie bevindt zich momenteel in de bètafase en is beschikbaar voor abonnees van de ChatGPT Plus-service. Terwijl vroege problemen tijdens de testfase worden opgelost, lijkt het erop dat OpenAI mogelijk heeft gereageerd op het probleem naar aanleiding van een Reddit-bericht.

Eind juni plaatste een lid van de r/ChatGPT-subReddit een screenshot van een Browse-sessie waarin ze de chatbot vroegen om de tekst af te drukken van een link naar een artikel met een betaalmuur van The Atlantic.

Als reactie daarop heeft ChatGPT het volledige artikel geleverd zonder de betaalmuur.

De post ontving op zijn beurt veel reacties, waarbij door sommige gespeculeerd werd dat ChatGPT “hetzelfde mechanisme gebruikt” als online paywall-verwijderaars, die “de door Google in het cachegeheugen opgeslagen versie lezen” die geen paywall heeft voor doeleinden van zoekmachineoptimalisatie.

Het ‘probleem’ wordt nu toch echt aangepakt. Het is niet bekend hoelang dit proces precies zal gaan duren.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?