Bitcoin stijgt
Bitcoin

Oude Bitcoin-wallet uit 2010 ontwaakt na 14 jaar en stuurt 50 BTC naar Binance

Een Bitcoin-wallet uit het Satoshi-tijdperk, dat loopt van 2009 tot 2011, is na 14 jaar weer actief geworden. De wallet, die in 2010 50 Bitcoin ontving, heeft deze nu naar de crypto-exchange Binance gestuurd.

Beloning van destijds $25

Het Satoshi-tijdperk verwijst naar de periode waarin de pseudonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, actief was op online forums. Volgens gegevens van het onchain-analysebedrijf Lookonchain, behoort deze wallet toe aan een Bitcoin-miner die in juli 2010 50 BTC als mijnbeloning verdiende. Destijds was de mijnbeloning per blok 50 BTC, terwijl deze nu slechts 3.125 BTC bedraagt.

Toen de miner de blokbeloning van 50 BTC ontving, handelde Bitcoin tegen een prijs van ongeveer $0,05, waardoor de totale waarde van de beloning destijds slechts $25 bedroeg. Dit is een scherp contrast met de huidige Bitcoin-prijs, die op het moment van schrijven net boven de $61.000 ligt, ondanks recente dalingen.

De transactiegeschiedenis van de wallet toont aan dat de miner in 2010 één enkel blok heeft gemined, een zeldzame prestatie in het huidige tijdperk van hoge hashrates. De verplaatsing van crypto naar gecentraliseerde beurzen zoals Binance wordt vaak gezien als een bearish teken, omdat dit meestal verband houdt met de verkoop van activa.

Meer slapende wallets zijn actief geworden

In het afgelopen jaar zijn verschillende slapende Bitcoin-wallets, waarvan vele uit het Satoshi-tijdperk, weer actief geworden. Deze wallets hebben hun BTC vaak overgezet naar nieuwe wallets of verzilverd op beurzen.

Satoshi Nakamoto had oorspronkelijk de visie om het publiek in staat te stellen Bitcoin te minen op hun thuiscomputers. Echter, met de stijgende BTC-prijzen en de winstgevendheid van mining, is deze activiteit uitgegroeid tot een industriële onderneming. Bedrijven hebben honderden geavanceerde miningmachines geïnstalleerd om hun opbrengsten te maximaliseren, wat de miningmoeilijkheid aanzienlijk heeft vergroot. Hierdoor kunnen zelfs kostbare mining-machines tegenwoordig niet meer zelfstandig een enkel blok succesvol minen.

De recente activiteit van de oude Bitcoin-wallet uit 2010 benadrukt de blijvende impact van het vroege Bitcoin-tijdperk op de huidige cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen