Bitcoin Paraguay Vlag
Regulatie

Paraguay maakt de weg vrij voor crypto-regulering

De regering van Paraguay heeft de weg vrijgemaakt voor een eventuele crypto-regulering. Het land wordt steeds vaker gezien als potentiële hotspot voor crypto-acceptatie. Dit vanwege de lage elektriciteitskosten en de over het algemen zachte belastingregelingen.

Wetsvoorstel goedgekeurd

Er is nu een wetsvoorstel goedgekeurd dat de handel, mining-sector en de bewaring van cryptocurrencies regelt. Van de in totaal 52 stemmen die gedaan werden, waren er 40 voor en 12 tegen het wetsvoorstel. Het wetsvoorstel is er nog niet helemaal doorheen want deze moet nu geratificeerd worden door de Senaat om uiteindelijk de President ‘Mario Abdo Benítez’ te bereiken.

Mocht dit echter eenmaal gebeurt zijn, dan zou het wetsvoorstel van toepassing zijn op iedere persoon en organisatie in Paraguay die betrokken is bij de winning, commercialisering, handel, overdracht, productie, bewaring of administratie van cryptocurrencies en al zijn aanverwante functies.

De wetgeving stelt financiële en juridische garanties voor aan bedrijven en particulieren, terwijl ze ook beperkingen oplegt op het gebied van elektriciteitsuitgaven en belastingen.

Weerstand bij goedkeuring wetsvoorstel

De regelgeving in Paraguay is niet zonder weerstand tot stand gekomen. Zowel de Paraguayaanse Centrale Bank als de begrotingscommissie hebben namelijk hun afkeuring uitgesproken over digitale valuta’s. Zij noemden de beweging een ‘project met een hoog risico zonder voordeel voor de staat’. Deze verklaring ging ook gepaard met het gebruikelijke vermoeden dat cryptocurrencies criminele ondernemingen helpen en de elektriciteitskosten aanzienlijk verhogen.

In Latijns-Amerika onderzoeken veel landen inmiddels een mogelijke reguleringsvorm van digitale valuta’s. Ook Paraguay is hier één van. El Salvador is wellicht het grootste voorbeeld hiervan, die de de trend van legalisatie in juni 2021 startte door de top cryptocurrency Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel te erkennen. De weg voor cryptocurrencies wordt hierdoor in meerdere landen vrijgemaakt.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?