Bitcoin

PayPal is in gesprek om crypto bedrijven over te kopen

PayPal doet onderzoek of ze crypto bedrijven, waaronder BitGo willen overkopen. Dit vertellen mensen die bekend zijn met de kwestie.


Gaat PayPal BitGo kopen?

PayPal heeft al gesprekken gevoerd met BitGo, een bedrijf dat investeerders helpt Bitcoin veilig op te slaan. Het lijkt er op dat de bedrijven binnen enkele weken tot een deal zouden kunnen komen, vertellen de anonieme bronnen. Ook kunnen de onderhandelingen nog steeds afgebroken worden en PayPal kan ervoor kiezen om andere crypto bedrijven te kopen, voegde de mensen eraan toe.

Het kon niet worden achterhaald hoeveel PayPal voor BitGo zou betalen als het doorgaat met de deal. BitGo haalde in 2018 $58,5 miljoen op en werd gewaardeerd op $170 miljoen, volgens PitchBook. Vertegenwoordigers van BitGo en PayPal wilden geen commentaar geven.


Over BitGo

BitGo, dat gevestigd is in Californië, werd in 2013 opgericht door Mike Belshe. Het bedrijf biedt digitale wallets aan die meerdere handtekeningen vereisen voor transacties. Het was een van de eerste bedrijven in de ruimte die zich volgens haar website richtte op institutionele beleggers.

Het bedrijf heeft in augustus bij de New Yorkse toezichthouders een aanvraag ingediend om een ​​onafhankelijke, gereguleerde en gekwalificeerde bewaarder te worden onder de New York State Banking Law. Bewaarders zoals BitCoin zijn verantwoordelijk voor het veilig bewaren van digitale activa met behulp van beveiligde opslag.

PayPal kondigde woensdag aan dat zijn klanten cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin, kunnen kopen, verkopen en vasthouden via digitale wallets. Ook kunnen de gebruikers hun crypto’s gebruiken om te winkelen bij de 26 miljoen winkels. De aankondiging leidde ertoe dat Bitcoin voor het eerst sinds juli 2019 boven de $13.000 steeg.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving