Paypal
Blockchain

PayPal laat gebruikers Bitcoin en Ethereum overzetten naar externe wallets

PayPal biedt eindelijk een langgevraagde functie aan waarmee gebruikers hun crypto naar externe wallets kunnen versturen.

Nieuwe functie op PayPal

PayPal heeft dinsdag aangekondigd dat hun gebruikers nu hun crypto tokens van het platform kunnen halen. Dit is een langverwachte functie waardoor het bedrijf steeds meer gaat concurreren met andere crypto bedrijven.

Vanaf vandaag ondersteunt PayPal de overdracht van cryptocurrencies tussen PayPal en andere wallets en exchanges.

– Zo schreef PayPal in een verklaring.

De mogelijkheid om externe transacties uit te voeren op het cryptoplatform van PayPal zal vandaag voor gebruikers worden uitgerold. Daarnaast zal het binnen een week of twee beschikbaar zijn voor iedereen in de Verenigde Staten.

PayPal bood eind 2020 voor het eerst crypto aan. Destijds konden gebruikers vier verschillende cryptomunten kopen, verkopen en vasthouden. Het gaat hier om Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. Echter konden ze met deze crypto munten geen geld naar externe bestemmingen zoals MetaMask, Coinbase, Binance of hardware wallets verplaatsen.

Het feit dat gebruikers dit nu kunnen, is belangrijk omdat PayPal door honderden miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om geld over te maken. Daarnaast wordt PayPal steeds meer gebruikt door handelaren als een betalingsplatform.

PayPal’s crypto plannen

Het is goed nieuws voor de cryptowereld dat PayPal zijn ambitieuze crypto plannen niet afschaalt, ondanks een grote crypto koersval waardoor de aandelenkoers van het bedrijf de afgelopen maanden is gedaald.

In een interview zei een PayPal manager dat het bedrijf een langetermijnvisie heeft als het gaat om het nastreven van een crypto strategie.

De reden dat we in crypto diensten investeren, is omdat we geloven dat een aanzienlijk deel van de handel naar digitale valuta’s zal gaan.

– Zo zei Jose Fernandez da Ponte

Fernandez da Ponte voegde toe dat dit een belangrijke reden is waarom het bedrijf geen kosten in rekening brengt voor crypto transacties. Zijn plannen rondom crypto draaien om handel en niet om het opereren als een exchange. Hij merkte ook op dat PayPal positief is over landen die stablecoins en valuta’s van een centrale bank omarmen. Dit is een ontwikkeling die gunstig zou zijn voor het bedrijfsmodel van het bedrijf.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?