Paypal
Stablecoin

PayPal’s PYUSD-stablecoin bereikt een marktkapitalisatie van $1 miljard

PayPal Inc.’s aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin, PayPal USD (PYUSD), heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door een totale marktkapitalisatie van $1 miljard te behalen.

PYUSD werd in 2023 gelanceerd en is volledig gedekt door Amerikaanse dollars op een 1:1-basis. Het wordt uitgegeven door Paxos Trust Company, een door de Amerikaanse overheid gereguleerde cryptobewaarder. PYUSD concurreert met andere grote, door dollars gedekte stablecoins, zoals de US Dollar Coin (USDC) van Circle Internet Financial.

Een digitale toekomst met stabiele valuta’s

“De verschuiving naar digitale valuta vereist een stabiele munt die zowel digitaal van oorsprong is als eenvoudig kan worden gekoppeld aan fiatgeld, zoals de Amerikaanse dollar,” verklaarde Dan Schulman, president en CEO van PayPal, in 2023.

PYUSD is ontworpen als een Ethereum-compatibele ERC-20 token en is de enige stablecoin die door de betalingsinfrastructuur van PayPal wordt ondersteund. Volgens PayPal is de stablecoin bedoeld om “beschikbaar te zijn voor een al grote en groeiende gemeenschap van externe ontwikkelaars, wallets en Web3-toepassingen.”

Uitbreiding en toegankelijkheid van PYUSD

PayPal heeft verschillende stappen ondernomen om de toegankelijkheid van PYUSD te vergroten. Zo werkt het bedrijf samen met Anchorage Digital aan een beloningsprogramma voor klanten die hun PayPal USD-stablecoins bij deze crypto bewaarder opslaan.

In mei 2024 breidde PayPal zijn diensten uit door PYUSD beschikbaar te maken op de Solana blockchain, in samenwerking met partners zoals Crypto.com, Phantom, en Paxos, om gebruikers gemakkelijker toegang te geven tot dit blockchain-netwerk.

Daarnaast heeft PayPal een samenwerking met Web3-infrastructuurprovider MoonPay opgezet, waardoor klanten nu ook cryptocurrency kunnen kopen met hun PayPal-account. In juli werd deze samenwerking verder uitgebreid om gebruikers toegang te bieden tot het crypto-gokplatform Polymarket.

Sterke groei voor PYUSD, maar nog lang niet op niveau van Tether en USDC

Hoewel PYUSD snel groeit en succes boekt, blijft het achter bij de toonaangevende dollar-gekoppelde stablecoins zoals Tether (USDT) en USDC. Volgens gegevens van CoinMarketCap hebben Tether (USDT) en USDC marktkapitalisaties van respectievelijk bijna $118 miljard en $35 miljard. Dat betekent dus dat USDT zelfs meer dan 100x zo groot is als de stablecoin van PayPal.

Ondanks de sterke concurrentie lijkt PayPal goed gepositioneerd om een belangrijke speler te blijven in de snel groeiende wereld van digitale valuta’s, door zowel stabiliteit als innovatie aan hun klanten te bieden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Stablecoin nieuws

Amerikaanse staat Wyoming wil eigen stablecoin lanceren
Tether annuleert plannen om eigen blockchain te lanceren
Expert waarschuwt: ‘Tether dreigt cryptocrash te veroorzaken, XRP is een veilig alternatief’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt