China
Nieuws

Peking toont vastberadenheid met whitepaper voor Web3-innovatie

De recente publicatie van een whitepaper door de gemeentelijke overheid van Peking wekt veel belangstelling op in de cryptowereld. Het document valt samen met de introductie van nieuwe regelgeving voor digitale activa in Hongkong, waardoor de nieuwsgierigheid naar het standpunt van China ten opzichte van de crypto-industrie verder wordt aangewakkerd.

Peking versterkt positie als wereldwijde innovatiehub

Op het prestigieuze Zhongguancun Forum, een evenement dat bekendstaat als een broedplaats voor technologische innovatie, presenteerde de Administratieve Commissie van het Zhongguancun Science Park de “Whitepaper over Web3-innovatie en -ontwikkeling”. Het lokale nieuwsmedium The Paper bericht dat het document de opkomende Web3-technologie beschouwt als een onvermijdelijke trend voor de toekomstige ontwikkeling van de internetindustrie.

Het ambitieuze doel van de commissie is om Peking te transformeren tot een vooraanstaand knooppunt van wereldwijde innovatie in de digitale economie. Om deze visie te verwezenlijken, heeft de commissie plannen aangekondigd om jaarlijks minstens $14 miljoen (100 miljoen yuan) toe te wijzen tot 2025. Deze aankondiging werd gedaan door Yang Hongfu, de directeur van het managementcomité van het Zhongguancun Chaoyang Park, tijdens het forum. Hij benadrukte daarbij dat Zhongguancun algemeen erkend wordt als het Silicon Valley van China.

De whitepaper benadrukt volgens rapporten de vastberadenheid van Peking om het beleid te versterken en technologische vooruitgang te versnellen om de groei van de web3-industrie te bevorderen. Dit duidt op een duidelijke erkenning van de enorme potentie van de Web3-technologie en de wens van Peking om een vooraanstaande rol te spelen in deze opkomende sector.

De publicatie van deze whitepaper, gecombineerd met de recente regelgeving in Hongkong, werpt een nieuw licht op het standpunt van China ten opzichte van cryptocurrencies en de bredere crypto-industrie. Terwijl sommige landen worstelen met de juiste aanpak en regelgeving opstellen die niet alleen innovatie bevordert, maar ook de belangen van de investeerders beschermt, lijkt China vastbesloten om een leidende positie in te nemen in deze snel evoluerende sector.

Een fascinerende tijd voor de crypto-industrie

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, heeft zijn verbazing geuit over de timing van de publicatie van de whitepaper. Hij wijst erop dat de cryptocurrency-regelgeving van Hongkong op 1 juni van start gaat, wat de timing van deze aankondiging des te opmerkelijker maakt.

Vorige week kondigde de Securities and Futures Commission van Hongkong nieuwe regelgeving aan voor de cryptobranche, waarbij werd aangekondigd dat particuliere beleggers vanaf 1 juni kunnen deelnemen aan de handel in cryptovaluta. Tegelijkertijd wordt er een nieuw vergunningskader voor cryptoplatforms geïntroduceerd. Deze inspanningen van Hongkong om cryptobedrijven aan te trekken vallen samen met de huidige trend van strengere regulering in de Verenigde Staten. Het is interessant om te zien hoe China, in tegenstelling tot het verbod op cryptocurrency’s in 2021, nu tekenen lijkt te tonen van een zekere opening naar de industrie.

Op 23 mei werd er een segment over cryptocurrency’s uitgezonden op China Central Television (CCTV). Opvallend was dat het Bitcoin-logo en een Bitcoin-geldautomaat in Hongkong prominent in beeld waren. Changpeng Zhao van Binance merkte op dat dit soort berichtgeving historisch gezien samengaat met marktstijgingen.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten