Polkadot DOT cryptocurrency
Polkadot

Polkadot onder druk: koers zakt met 63% in vijf maanden

Polkadot (DOT) maakt momenteel een moeilijke periode door. Terwijl de bredere cryptomarkt zich in een consolidatiefase bevindt, is de koers van DOT in de afgelopen vijf maanden met maar liefst 63 procent gedaald. Hierdoor staat de DOT koers op het moment van schrijven rond de $4,31. Wat is er toch aan de hand met de populaire altcoin?

Neerwaartse trend en potentiële verdere dalingen voor Polkadot

De neerwaartse trend van Polkadot wordt duidelijk weergegeven door een dalend kanaal op de dagelijkse grafiek. Hierin valt op dat de prijs voortdurend de steunlijn van dit kanaal test, wat wijst op de mogelijkheid van verdere prijsdalingen.

Bovendien is er in de afgelopen weken sprake geweest van vier opeenvolgende rode (bearish) candles, wat heeft geleid tot een totale daling van 13,70%.

Optimisme rond Polkadot 2.0

Ondanks de forse daling in de koers blijven veel investeerders optimistisch, mede door de komst van Polkadot 2.0, die de prijs van de munt een boost zou kunnen geven.

Deze belangrijke upgrade introduceert innovatieve functies zoals Agile Coretime, Async Backing en Elastic Scaling. Deze verbeteringen zijn ontworpen om het netwerk sneller en efficiënter te maken, waardoor Polkadot beter kan concurreren met andere grote smart contract-platformen zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL).

Dankzij de verbeterde prestaties en schaalbaarheid kan Polkadot 2.0 mogelijk meer gebruikers en ontwikkelaars aantrekken. Dit zou de vraag naar DOT kunnen vergroten en daarmee een positieve invloed op de koers hebben.

Ook van de Poppe blijft optimistisch

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet nog steeds veel potentie in Polkadot, ondanks de recente dalingen. Hij voorspelt een mogelijke koersstijging van meer dan 100%. Volgens Van de Poppe begint Polkadot langzaam weer tot leven te komen. Hij verwacht dat de lancering van Polkadot 2.0, samen met de recente whitepaper, zal bijdragen aan een sterke prijsstijging, met een mogelijk prijsdoel van $18.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polkadot of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Polkadot nieuws

Waarom Polkadot 2.0 de DOT koers flink kan laten stijgen
Unifires kondigt ontwikkeling aan van NFT swap brug tussen Cardano en Polkadot
Neerwaartse trend Polkadot biedt unieke koopkans
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13