polygon, matic pc
Polygon

Polymarket is groot succes voor Polygon blockchain, toch?

Als je de afgelopen maanden het nieuws hebt gevolgd, dan heb je ongetwijfeld weleens Polymarket voorbij zien komen. Polymarket is een betting market, waar het onder meer mogelijk is om te gokken op de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen.

En dat zou enorm positief moeten zijn voor Polygon, toch?

Hoeveel leverde Polymarket op voor Polygon?

Volgens de data haalde Polymarket “slechts” 27.000 dollar aan transactiekosten op voor het Proof-of-Stake systeem van Polygon in 2024.

Dat zijn niet de cijfers die we hadden verwacht, omdat er inmiddels miljarden dollars zijn ingezet op de Amerikaanse verkiezingen op het platform. Naast de Amerikaanse verkiezingen kun je op allerlei andere zaken wedden op Polymarket, onder andere op de afloop van bepaalde televisieseries.

De token van Polygon doet het dan ook niet fantastisch. Vanaf het begin van het jaar is Polygon met ongeveer 65% gedaald. Daarmee kan het de successen van onder andere Bitcoin niet volgen, terwijl er wel een fantastische toepassing is gebouwd op de blockchain.

Waarom heeft Polygon waarde?

Dat brengt ons bij een essentieel vraagstuk binnen de crypto-industrie, dat niet alleen voor Polygon relevant is.

Als je namelijk een succesvolle toepassing als Polymarket kunt bouwen en daar vervolgens niet van profiteert als token. De omzetten gaan niet omhoog en het doen logischerwijs ook niets met de koers. Waarom zou een Polygon token dan überhaupt voor tientallen miljarden of honderden miljarden dollars aan waarde vertegenwoordigen?

Hetzelfde kun je zeggen over Ethereum.

Stel dat we daar echt toepassingen gaan bouwen die de waardering van honderden miljarden dollars kunnen waarmaken. Hoe ga je daar als tokenhouder van Ethereum dan van profiteren?

Zeker nu steeds meer van de ontwikkelingen plaatsvinden op zogenaamde layer-2 blockchains. Dit kan weleens een kleine versie zijn van een groot probleem dat geldt voor veel tokens binnen de crypto-wereld.

Hebben de Bitcoin-maximalisten dan toch gelijk en is de munt van Satoshi Nakamoto de enige die op de lange termijn relevant is?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken gigantische winsten deze week
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Bullish week voor crypto: Deze 3 altcoins presteerden het best
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk