Bitcoin Nieuws

President Nayib Bukele kondigt aan dat El Salvador vanaf nu iedere dag 1 bitcoin koopt

Het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel laat zich niet afschrikken door de problemen die momenteel in de industrie leven. Als reactie op de ellende kondigt het bij monde van president Nayib Bukele aan vanaf nu iedere dag 1 Bitcoin te kopen.

El Salvador staat in de min

Op de aankopen van het afgelopen jaar staat El Salvador in ieder geval behoorlijk in het rood. De 2.381 Bitcoin die het tot op heden kocht, staan voor een gemiddelde aankoopkoers van 43.357 dollar op de balans. In totaal heeft het land 103,23 miljoen dollar uitgegeven aan zijn investeringen in Bitcoin. De waarde van die Bitcoin ligt momenteel op ongeveer 39,4 miljoen dollar.

aankopen el salvador

Vanaf vandaag komt daar dus in ieder geval 1 Bitcoin per dag bij. Daarmee hoopt Nayib Bukele de gemiddelde aankoopprijs wat te verlagen en te laten zien dat zij nog altijd geloven in de toekomst van Bitcoin. Hiermee voegt Bukele zijn land in feite bij het HODL-leger dat ook regelmatig, ongeacht de koers, Bitcoin aankoopt.

Het loopt niet op rolletjes

Overigens loopt de adoptie van Bitcoin in El Salvador nog niet helemaal op rolletjes. Bitcoin-journalist Joe Nakamoto probeerde eerder deze week een paar keer met Bitcoin te betalen, maar dat ging niet fantastisch. In het eerste geval probeerde hij de ober in een restaurant een fooi te geven via het Lighting Network, maar dat bleek uiteindelijk om een QR-code voor een normale Bitcoin transactie te gaan.

Het resultaat van die actie was dat Joe Nakamoto 10.000 satoshi aan transactiekosten, wat natuurlijk niet de bedoeling was. Later die dag ging de Bitcoin-journalist lunchen in een restaurant waar ze Bitcoin accepteren. Op het moment dat hij wilde betalen, moest de ober echter een kwartier zoeken naar het apparaat waarmee dat mogelijk is. Uiteindelijk moest hij zijn buurman erbij halen om via de Chivo-wallet te kunnen betalen.

Dit laat zien dat de adoptie van Bitcoin op dit moment nog geen grootschalig succes is in El Salvador. Op zich is dat ook niet vreemd, omdat Bitcoin momenteel vooral goed functioneert als spaarmiddel. De meeste mensen in El Salvador hebben waarschijnlijk ook niet de ruimte om in Bitcoin te investeren, waardoor het vooral enkele schaarse Bitcoin-toeristen zijn die van die optie gebruik willen maken.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten