Prijsanalyse 7 Mei: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash


De Bitcoin koers stijgt weer en bereikt bijna de $6000 dollar. Ook Ethereum en andere altcoins zien hun koersen stijgen. Zal de prijsstijging doorzetten, of komt er een correctie? Wij zoeken het voor je uit.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gebeurtenissen in de cryptomarkt

Steeds meer institutionele investeerders zijn geïnteresseerd in cryptocurrencies. Echter, veel van deze grote spelers zijn nog terughoudend. Dit kan veranderen door de lancering van Bitcoin handel door Fidelity. Volgens anonieme bronnen is de financiële gigant slechts enkele weken verwijderd van het aanbieden van crypto handel voor haar institutionele klanten.

Ook vermogende mensen lijken steeds meer interesse te krijgen in cryptocurrencies. Volgens een in Dubai gehouden enquête investeren miljonairs massaal in cryptocurrencies. Volgens het rapport investeert meer dan twee derde van de personen, die meer dan 1 miljoen Britste pond bezitten, zeggen te investeren in cryptocurrencies als BitcoinEthereum, en Ripple.

Echter, niet iedereen is optimistisch over digitale valuta. De Nobelprijs winnende econoom genaamd Joseph Stiglitz zegt dat het verstandig zou zijn om met cryptocurrencies te stoppen. De econoom vertelt dat crypto niet de juiste manier is om een efficiënte wereldeconomie te creëren. Digitale valuta zijn niet transparant genoeg. Ook benadrukt hij dat crypto’s massaal gebruikt worden voor illegale praktijken zoals het witwassen van geld.

Positief nieuws wordt snel opgepakt wanneer de markt zich in een stijgend patroon bevindt. Wanneer de prijs stopt met stijgen, zelfs met positief nieuws, is consolidatie of een correctie te verwachten. Hieronder zoeken we uit hoe de belangrijkste crypto koersen er voor staan.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 7 mei

Bitcoin maakt vandaag een sterke move omhoog. BTC bereikt vandaag een nieuw hoogtepunt dit jaar en doorbreekt de $5900 dollar grens. Positiviteit stuurt de Bitcoin prijs naar boven en dat is een goed teken. Als Bitcoin rond de $5900 dollar consolideert verhoogt dit de kans op een opwaartse doorbraak richting de $6450 dollar.

 
Bitcoin prijsanalyse 7 mei


Echter, wij verwachten een flinke weerstand tussen de $6000 en $6450 dollar. Vanuit deze zone kan de BTC prijs flink gaan corrigeren. Een kleine correctie tot $5400 – $5600 ligt in de lijn der verwachting. Maar als BTC onder de $5400 dollar zakt kan de prijs dalen tot $4900 dollar. Wij raden dan ook een stoploss aan rond de $5400 dollar.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 7 mei

Ook Ethereum heeft een sterke prijsstijging meegemaakt. De stijging tot boven de $175 dollar is een teken van sterkte. Als ETH de $180 – $190 dollar weerstandszone doorbreekt kan de munt nog verder stijgen tot $225 dollar en later zelfs tot $255 dollar. Vandaar dat wij Ethereum bestempelen als een goede koop.

 
Ethereum prijsanalyse 7 mei


Aan de andere kant zou onze positieve verwachting teniet worden gedaan als ETH opnieuw daalt tot onder de $167 dollar. De munt zou dan kunnen terugzakken tot $150 dollar. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor het bepalen van de trend.

 

Ripple (XRP) prijsanalyse 7 mei

Ripple (XRP) blijft opnieuw achter op de andere grote cryptocurrencies. Dat XRP niet mee stijgt met Ethereum en Bitcoin duidt een gebrek aan kopers op hogere niveaus aan. Als de Ripple prijs tot onder de $0,28 dollar zakt zou dat een teken van zwakte zijn. De koers zou dan kunnen dalen tot een jaarlijks dieptepunt van $0,25 dollar.

 
Ripple prijsanalyse 7 mei


Toch is er een kans dat XRP uitbreekt. Het zou een teken van sterkte zijn als de munt tot boven de $0,33 dollar weet te stijgen. Als dit gebeurd zal een koersstijging tot $0,38 mogelijk zijn. Aangezien Ripple tijden lang slecht gepresteerd heeft raden we aan te wachten met kopen totdat de munt een sterke stijging meemaakt.

 

Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 7 mei

In de prijsanalyse van 30 april gaven we aan dat we verwachtten dat BCH weer terecht zou komen in de range tussen de $280 en $320 dollar. Dit lijkt dan ook te zijn gebeurd. Een doorbraak van deze range zou een teken van sterkte zijn. Echter, er ligt een sterke weerstandszone rond de $320 – $360 dollar. Wanneer Bitcoin Cash de $360 dollar overstijgt kan de munt een prijs van $420 dollar bereiken.

 
Bitcoin cash prijsanalyse 7 mei


Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als BCH aan de onderkant van de range uitbreekt. De koers zou dan kunnen dalen tot $255 dollar, waar een sterke ondersteuning ligt. Als de munt ook hier onder zakt kan de Bitcoin Cash koers dalen tot $225 dollar.

 

Litecoin (LTC) prijsanalyse 7 mei

Litecoin bereikte op 4 mei een wekelijks hoogtepunt van $82,50 dollar. Echter, vanaf dit punt is de munt weer teruggezakt. Een koersdaling tot onder de $73 dollar zou een teken van zwakte zijn. De munt zal dan kunnen dalen tot $70 dollar en als ook deze ondersteuning breekt, is de volgende stop een prijsniveau van $62 dollar.

 
Litecoin prijsanalyse 7 mei


Aan de andere kant zou een prijsstijging tot boven de $91 dollar een teken van sterkte zijn. De Litecoin prijs zou vanuit dit niveau door kunnen stijgen tot boven $120 dollar.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.

Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close