Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Rapport: CEO van Ripple hint op toekomstige fusies en overnames

Tijdens een bezoek aan het World Economic Forum in Davos, besprak de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, de groeimogelijkheden van het bedrijf. Ondanks de neergang van de cryptomarkt sprak Garlinghouse over toekomstige fusies en overnames.

‘We zijn eerder koper dan verkoper’

Tijdens de WEF-conferentie in Davos vertelde Brad Garlinghouse aan de CNBC dat Ripple Labs een zeer sterke balans heeft. Garlinghouse vertelde dat het bedrijf zich in een groeifase bevindt en wellicht een aantal bedrijven over zal gaan nemen.

“We bevinden ons nu in een groeifase waarin ik denk dat we eerder de koper dan de verkoper zijn”, vertelde Garlinghouse. Hij merkte verder op dat hij een toename van fusies en overnames in de blockchain-industrie verwacht:

Ik denk dat er een stijging zal zijn in fusies en overnames in de blockchain- en crypto-ruimte. Dat hebben we nog niet gezien, maar ik denk dat dat in de toekomst waarschijnlijk is. Als dat zich ontvouwt, kunnen we dat soort dingen overwegen.

– Aldus Garlinghouse.

Een groot aantal fusies en overnames in de cryptowereld

Er zijn in de tweede helft van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 een aantal overnames in de crypto-ruimte geweest. Coinbase kocht bijvoorbeeld de firma ‘Fairx Exchange’ in januari 2022 en Opensea nam die maand ook ‘Dharma Labs’ over.

In februari kondigde het ethereum-softwarebedrijf Consensys de overname van de Mycrypto wallet aan. Later, in maart kondigde het fractionele investeringsbedrijf Public de overname aan van Otis, een startup voor digitale collectibles en NFT‘s.

In april kocht het betalingsnetwerk, Bolt, Wyre voor $1,5 miljard. Bovendien maakte Huobi Global eind mei bekend dat het de Latijns-Amerikaanse crypto-exchange Bitex heeft overgenomen. Ook de mede-oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, sprak zich uit over het uitgeven van miljarden aan fusies en overnames.

Er is veel ruimte voor groei in de crypto-ruimte en we kijken naar veel verschillende niches.

– Aldus Garlinghouse.

Ondertussen heeft XRP de zesde grootste marktkapitalisatie van de meer dan 13.400 crypto-activa die momenteel bestaan. Year-to-date heeft XRP echter 59,2% verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar en 34% in de afgelopen 30 dagen.

XRP zag zeven maanden geleden ook geen all-time high (ATH) zoals veel andere digitale activa in november 2021. De laatste geregistreerde ATH van XRP was meer dan vier jaar geleden op 7 januari 2018. Dit was na de crypto-bull run van 2017.

XRP is meer dan 88% gedaald sinds die ATH en de marktwaarde ervan vertegenwoordigt 1,49% van de totale waarde van $1,28 biljoen van de crypto-economie.

Ripple nieuws

Goed nieuws: Jed McCaleb’s Ripple wallet is binnen enkele weken leeg Goed nieuws: Jed McCaleb’s Ripple wallet is binnen enkele weken leeg
Ripple kondigt samenwerking aan met autofabrikant Lotus Ripple kondigt samenwerking aan met autofabrikant Lotus
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten