Ripple rechtszaak
Ripple

Rechter Netburn geeft opdracht tot schikking tussen SEC en Ripple: Wat betekent dit voor XRP?

Na een recente beslissing van rechter Analisa Torres in de zaak tussen de Amerikaanse SEC en Ripple Labs, is de zaak doorgestuurd naar rechter Sarah Netburn voor verdere behandeling. Rechter Netburn heeft de SEC en Ripple de opdracht gegeven om over een mogelijke schikking te onderhandelen.

Schikking tussen Ripple en de Amerikaanse SEC binnen 6-8 weken?

In een recente rechterlijke uitspraak in New York heeft rechter Analisa Torres de rechtszaak tussen de Amerikaanse toezichthouder SEC en Ripple doorgestuurd naar haar collega, rechter Sarah Netburn. Deze stap is gezet met het oog op een mogelijke schikking in de zaak.

Rechter Netburn heeft vervolgens zowel Ripple als de SEC gevraagd om een drietal data te selecteren die voor beide partijen geschikt zijn om een schikkingsgesprek te voeren. Ze deed dit onder de voorwaarde dat beide partijen denken dat zo’n gesprek op dit moment zinvol kan zijn.

Ze benadrukte ook dat, vanwege de drukte in de rechtbank, schikkingsgesprekken minimaal 6 tot 8 weken van tevoren gepland moeten worden. Ze waarschuwde dat last-minute aanvragen waarschijnlijk niet gehonoreerd kunnen worden, en dat deadlines in de zaak niet verschoven zullen worden vanwege late verzoeken om een schikking.

FOX journalist: SEC wil niet schikken

Tegelijkertijd zijn er ook andere geluiden te horen. Charles Gasparino, een journalist bij FOX Business, heeft bijvoorbeeld aangegeven te geloven dat de SEC de beslissing van rechter Torres eerst zal aanvechten en dus helemaal niet wil schikken. Hij deelde zijn verwachtingen op Twitter.

Aan de andere kant verwacht Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dat als de SEC besluit om in beroep te gaan tegen de uitspraak, ze zich op moeten maken voor een lang en complex proces. Hij wijst daarbij op het feit dat de rechterlijke uitspraak aangeeft dat de institutionele verkoop slechts een klein onderdeel vormt van de totale XRP-rechtszaak. Deze verwachtingen laten zien dat de weg naar een mogelijke schikking nog vol onzekerheden is.

Wat zou een schikking beteken voor de XRP prijs?

Na de uitspraak van de rechter steeg de XRP-prijs aanzienlijk, met een groei van 85% tot een piek van $0.88. Echter, na speculaties over een mogelijke beroepsprocedure van de SEC en de daaropvolgende winstnemingen, onderging de prijs een correctie.

Op het moment beweegt de XRP-prijs zich zijwaarts, waarbij de waarde schommelt rond de $0.74. Het laagste en hoogste punt van de afgelopen 24 uur waren respectievelijk $0.71 en $0.76. Daarbij moet opgemerkt worden dat het handelsvolume in deze periode met 37% is gedaald.

Mocht er toch spoedig een schikking plaatsvinden, dan kan dat de onzekerheid verminderen en mogelijk een nieuwe stimulans geven aan de XRP-prijs. Een Ripple koers van 1 dollar of meer lijkt dan in het verschiet te liggen. Sommige analisten verwachten zelfs dat de XRP koers spoedig naar 6 dollar kan stijgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten