Newsbit

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Recordaantal Bitcoin whales – positief voor BTC-prijs

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Het aantal Bitcoin whales heeft een nieuw record bereikt, wat aangeeft dat BTC zich nog steeds in een accumulatiefase bevindt.


Groot aantal Bitcoin whales is positief teken

In de afgelopen weken is het aantal Bitcoin investeerders met meer dan 1.000 BTC, vaak aangeduid als “whales”, snel gestegen tot ongeveer 2.088. Deze trend begon kort nadat de Bitcoin prijs in maart crashte tot $3.600.

Deze gegevens zijn relevant omdat historische gegevens suggereren dat agressieve accumulatie door grote beleggers meestal een teken is van een nieuwe bull-cyclus.

De afgelopen zes jaar heeft Bitcoin periodes van grote overeenkomst gezien tussen de fasen van de accumulatie van whales en de Bitcoin prijs. Telkens wanneer het aantal whales daalde, daalde ook de prijs van BTC.


Positieve data wakkert optimisme voor Bitcoin aan

Whales volgen de gebieden met de meeste liquiditeit, omdat ze te maken hebben met grote hoeveelheden Bitcoin. Als whales denken dat de prijs van BTC een top heeft bereikt, verkopen ze, waardoor het aantal grote adressen met BTC daalt.

Begin 2018 bijvoorbeeld, nadat de prijs van Bitcoin $20.000 bereikte, daalde het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 1.000 BTC tot een niveau dat sinds 2014 niet meer bereikt was.

Een andere maatstaf suggereert dat investeerders over het algemeen meer Bitcoin verzamelen dan voorheen. Glassnode ontdekte dat adressen die nooit BTC hebben uitgegeven, maar de afgelopen zeven jaar wel actief zijn geweest, aanzienlijk zijn gestegen. De onderzoekers schreven:

“Er zijn meer dan 500.000 Bitcoin accumulatie-adressen met in totaal 2,6 miljoen BTC (~ 14%). Deze accumulatie-adressen hebben nooit BTC uitgegeven en waren actief in de afgelopen 7 jaar. “

Het aantal Bitcoin-accumulatie-adressen.  Bron: Glassnode
Het aantal Bitcoin-accumulatie-adressen – Bron: Glassnode

Hoewel beide datapunten worden erkend als bullish trends, is het ook belangrijk op te merken dat ze de afgelopen tien jaar consistent zijn gestegen.

Het is moeilijk om te bepalen of deze gegevens een goed voorteken zijn voor de prijscyclus op korte termijn van BTC. Het suggereert echter wel een gezonde groeitrend op de lange termijn voor Bitcoin.


Fundamentals vullen sterke aan

Naast gegevens die wijzen op een accumulatiefase voor Bitcoin, signaleren verschillende fundamentele factoren stabiliteit in verschillende industrieën.

De hash-snelheid van het Bitcoin blockchain-netwerk bereikt continu recordhoogtes ondanks de halvering van 11 mei. Dit geeft aan dat de prijs van BTC hoog genoeg is om het voor miners winstgevend te houden.

De handelsactiviteit op de belangrijkste beurzen en gereglementeerde termijnmarkten zoals CME blijft ook hoog. Maar de reserves van BTC op beurzen zijn aanzienlijk gedaald in vergelijking met eerdere bull-cycli.

De trend van hoge handelsactiviteit en een lage BTC-reserves duiden erop dat beleggers waarschijnlijk BTC op exchanges kopen in plaats van verkopen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top