Bitcoin crash
Bitcoin

Rekt Capital voorspelt Bitcoin Crash naar 20.000 dollar

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital voorspelt op basis van 2017 en 2020 wanneer Bitcoin zijn volgende bullmarkt-top kan bereiken. “Over de afgelopen jaren duurde het 518 tot 546 dagen voordat Bitcoin zijn top bereikte na de halving. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zou de volgende top rond september of oktober 2025 moeten komen”, aldus Rekt Capital.

Correctie voor de halving?

Hoewel Rekt Capital op de lange termijn bullish is over Bitcoin, kan het volgens hem best gebeuren dat we richting de halving nog een zware correctie tegemoet gaan. “Bitcoin is 210 dagen verwijderd van de halving. Op dit punt in de cyclus in 2019 vormde de Bitcoin koers een lager hoogtepunt. Daarna duurde het 147 dagen voordat Bitcoin het ultieme dieptepunt van die cyclus bereikte”, aldus de analist.

BTC

We moeten echter niet vergeten dat Bitcoin dat dieptepunt bereikte nadat bekend werd dat de COVID-19 pandemie een stuk zwaarder was dan verwacht en de wereld op slot ging.

Als gevolg daarvan schoten de financiële markten in paniek en donderden de koersen van alle assets naar beneden. Lang duurde dat allemaal niet, want centrale banken waren er als de kippen bij om de geldprinters aan te zetten.

Wat dat betreft is het lastig om de vergelijking met 2019 te maken. Iedere cyclus is natuurlijk weer helemaal uniek. Om die reden zou het zomaar heel anders kunnen lopen de komende maanden en moet je de geschiedenis nooit willen gebruiken om de toekomst exact te voorspellen.

Bitcoin koers van 20.000 dollar in februari

Als de voorspellingen van Rekt Capital (op basis van het verleden) uitkomen, dan moeten we in februari 2024 een Bitcoin koers van 20.290 dollar zien. Dat zou dan betekenen dat we dus een stevige daling krijgen, waar wel een goede reden voor moet zijn.

Die goede reden kan bijvoorbeeld zitten in de macro-economische situatie, die op dit moment nog niet optimaal is voor Bitcoin. De inflatie is nog altijd hoog en daardoor de rentes ook.

Om die reden is het goed mogelijk dat we met de wereldeconomie richting een recessie gaan. Die recessie zou vervolgens de reden kunnen zijn waarom we de door Rekt Capital voorspelde daling krijgen.

Dat is echter allemaal speculatie, want de komst van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF zou bijvoorbeeld weer het tegenovergestelde kunnen veroorzaken. Wat dat betreft blijven de financiële markten een onvoorspelbaar beestje.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers