Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple CEO VS Crypto platform Weiss – Geen banken nodig

Weiss Crypto Rating heeft gereageerd op de uitspraken van Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple. Garlinghouse vertelde dat het zeer belangrijk is voor banken om zich aan te sluiten bij de crypto industrie om de sector in beweging te krijgen. Het crypto ratingplatform Weiss vertelt daarentegen dat de cryptowereld helemaal geen banken nodig heeft.


Banken en regelgevers uitleggen hoe crypto werkt

De CEO van Ripple vertelt dat hij helemaal niet geïnteresseerd in het irrelevant maken van banken. Hij zegt dat hij bezig is de zorgen van bankiers te vernietigen om hen vertrouwd te maken met alles wat cryptocurrency is.

Brad maakte tijdens een interview op CNN de onthulling en zei: “zodra toezichthouders begrijpen dat je de regelgevingskaders niet omzeilt, voelen ze zich zeer snel zeer comfortabel.”

Garlinghouse zei in het interview dat iemand hem op het World Economic Forum in Davos vertelde dat “crypto nog steeds een slecht woord is.” Brad koppelde de redenen achter het negatieve sentiment van de cryptocurrency-industrie aan de manier waarop traditionele financiële experts cryptocurrency bekijken.

Volgens de CEO van Ripple is het zijn werk om elke regelgevende richtlijn te volgen en bankiers uit te leggen dat cryptocurrency echte problemen oplost.

 “Het grootste deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het ontmoeten van regelgevers om hen uitleggen hoe crypto kan worden gebruikt, met name hoe XRP kan worden gebruikt, om een echt probleem op te lossen. Niet om regelgeving te omzeilen.”


De cryptowereld wil niet samenwerken met banken

Niet iedereen in de cryptowereld is het eens met de uitspraken van de Ripple CEO. Zo vertelt onderzoeksbureau Weiss dat de cryptowereld om één belangrijke reden geen bankiers nodig heeft.

Het cryptoplatform zegt dat Bitcoin en andere cryptomunten zijn bedoeld om banken te vervangen en zich er op geen enkele manier mee te relateren. Weiss zegt dat Garlinghouse misschien wel wilt dat banken en crypto bedrijven samen gaan werken maar de cryptowereld zelf wil dat helemaal niet. Weiss vertelt:

“Ripple CEO Brad Garlinghouse zei dat het benadrukken van wetgeving cruciaal is om bankiers aan boord te krijgen met crypto. We hebben helemaal geen bankiers nodig. Misschien wilt Ripple dat wel, maar de rest van de cryptowereld wil dat niet. Crypto heeft geen banken nodig, omdat crypto ze zal vervangen. “