garlinghouse
Ripple

Ripple CEO voorspelt 100% groei in crypto-sector tegen eind 2024

2024 begon tot dusverre geweldig voor de crypto sector. Maar de kans is groot dat er nog meer in het vat zit. Met de Bitcoin halving in het verschiet en groeiende interesse in crypto vanuit de traditionele financiële sector is er weinig reden tot pessimisme.

Ook Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), is zeer bullish. Hij denkt dat de totale marktkapitalisatie van de crypto sector dit jaar nog kan verdubbelen.

Ripple CEO verwacht sterke groei voor crypto sector

In een interview met het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC zei Garlinghouse dat hij zeer optimistisch is over de macro-economische trends binnen de crypto industrie. Zowel de zeer sterke prestaties van de Bitcoin (BTC) spot ETF’s als de aanstaande Bitcoin halving noemt hij als redenen hiervoor.

Hij denkt dat de totale crypto markt kan verdubbelen voor het einde van het jaar. Momenteel staat de totale marktkapitalisatie van de crypto industrie op $2,59 biljoen. Dit zou fantastisch zijn. Maar historisch gezien valt dit nog mee. Na de vorige halving steeg de totale marktkapitalisatie van de crypto sector namelijk binnen een jaar met 1000 procent.

Is het deze keer anders?

Historisch gezien vindt er dus na de halving een sterke groei plaats binnen de crypto sector. Als dit deze keer ook zo is, dan is de prognose van Garlinghouse niet eens zo onrealistisch. Gebeurtenissen in het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst. 

Zo zagen we dit jaar voor het eerst een all time high voor de halving. Dit was nog nooit eerder gebeurd. Deze anomalie lijkt echter alleen reden voor nog meer optimisme. Analisten van Coinbase zeiden echter eerder dat deze vroege all time high ook kan betekenen dat de Bitcoin halving al is verwerkt in de prijs van BTC.

Garlinghouse verwacht naast de eerdergenoemde macro-economische trends ook dat er dit jaar meer wetgevende duidelijkheid voor de crypto sector komt. De aanstaande verkiezingen in de Verenigde Staten zouden hierbij kunnen helpen. Crypto begint in de Amerikaanse politiek immers een steeds prominentere rol in te nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten