Brad garlinghouse
Ripple

Ripple CEO woedend op Coindesk: “Gênant voor de hele crypto-industrie!”

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, is woedend over een recent Coindesk artikel waarin beweerd wordt dat Ripple met hun nieuwe stablecoin een doodlopende weg inslaat.

Hij noemt het artikel “kinderachtige fratsen” en beschuldigt Coindesk van sensatiezucht.Wat denken jullie? Maakt Ripple met zijn nieuwe stablecoin een kans om de concurrentie met Tether en USDC aan te gaan?

Ripple CEO slaat terug op kritiek over nieuwe stablecoin

Donderdag haalde Garlinghouse flink uit naar Coindesk, een bekend crypto-nieuwsmedium. Volgens hem is het artikel dat Ripple zich met een stablecoin in een verzadigde markt stort, “gênant” voor de hele crypto-industrie. “Kinderachtige fratsen verschuilen achter een merknaam die serieus genomen zou moeten worden en het voortouw neemt in de berichtgeving over crypto,” schreef Garlinghouse op het social media platform X.

In het artikel beweert Daniel Kuhn, adjunct hoofdredacteur van Consensus Magazine, dat Ripple met de aankondiging van de stablecoin eigenlijk de “doodsklok” luidt voor de omstreden XRP-token. Kuhn suggereert dat het belegerde bedrijf wellicht wanhopig op zoek is naar een nieuwe inkomstenbron.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC eist een boete van meer dan 2 miljard dollar van Ripple. Volgens de SEC zou zo’n astronomische boete een afschrikwekkende werking hebben op de rest van de industrie.

Het artikel noemt ook nog dat de ‘On-Demand Liquidity’ oplossing van Ripple geen voet aan de grond heeft gekregen bij “legitieme” financiële instellingen die terughoudend zouden zijn vanwege de volatiliteit van XRP. Daarnaast mislukten de partnerships met Santander en MoneyGram uiteindelijk, aldus het stuk. Bovendien is er geen enkel bewijs dat RippleNet klanten überhaupt XRP gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

XRP-voorstanders zien toekomst voor Ripple

Voorstanders van XRP zijn uiteraard woedend over het artikel dat Ripple neerzet als een wankelend bedrijf. Ze wijzen er snel op dat grote instellingen zoals American Express nog steeds tot de financiële partners van Ripple behoren.

Bovendien blijft XRP een van de belangrijkste cryptocurrency’s qua marktkapitalisatie. En hoewel de waarde nu maar een fractie is van die van Ethereum, is het overdreven om te stellen dat de aan Ripple gelieerde cryptocurrency irrelevant wordt.

“Ripple blijft vooruitgaan en vindt nieuwe wegen en kansen. Het gaat er niet om óf ze struikelen, maar óver hoe ze telkens weer verder komen,” aldus Artur Kirjakulov, mede-oprichter van XPMarket.com, op social media platform X.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP