Ripple Nieuws

Ripple heeft 15 nieuwe klanten gekregen na SEC rechtszaak

De rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Ripple er niet van weerhouden nieuwe klanten aan te trekken, aldus de CEO van het bedrijf.


Ripple blijft groeien, ondanks de aanklacht van de SEC

Ondanks dat er een enorme rechtszaak van $1,3 miljard is aangespannen door de Amerikaanse SEC, blijft Ripple groeien en nieuwe klanten aantrekken, zo schreef Brad Garlinghouse, de CEO van het bedrijf gisteren.

“2020 was een topjaar voor Ripple, ondanks een teleurstellend einde in verband met Amerikaanse regelgeving (understatement?). We hebben miljoenen RippleNet transacties verwerkt, de on-demand liquiditeit vergroot en 15 nieuwe klanten toegevoegd na de SEC-klacht, ”schreef Garlinghouse gisteren.

Volgens de brief van vandaag ging Ripple dus door met het sluiten van nieuwe partnerschappen. Dit ondanks de aanklacht van de SEC. Door deze 15 nieuwe klanten heeft Ripple nu “meer klanten dan ooit tevoren”.

“Een toenemende vraag naar digitale financiële diensten en interoperabiliteit van betalingen in Azië-Pacific stimuleert de acceptatie van RippleNet bij de vele kmo’s, fintechs en PSP’s in de regio. Het aantal deals dat in 2020 werd ondertekend, steeg jaar op jaar met 80% en er was een groei van 1.700% in transacties.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De rechtszaak tegen Ripple

Zoals Newsbit al eerder meldde, heeft de SEC op 22 december een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en twee van zijn leidinggevenden. De SEC beweert dat Ripple sinds 2013 $1,3 miljard aan niet-geregistreerde effectenaanbiedingen (securities offerings) heeft opgehaald.

Kort na de aankondiging van de SEC daalde de prijs van Ripple’s XRP-token met 63%. In totaal daalde de marktkapitalisatie van de token van ongeveer $27 miljard voorafgaand aan de rechtszaak tot ongeveer $12 miljard vandaag. Dit werd deels veroorzaakt doordat grote crypto exchanges de XRP-handel hebben opgeschort.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten