Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

Ripple verzet zich tegen SEC’s eis voor financiële gegevens

Ripple heeft zich verzet tegen een verzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor meer gedetailleerde informatie. De SEC eiste dat Ripple geauditeerde financiële verklaringen voor de jaren 2022 en 2023 zou overleggen. Echter, Ripple beweert dat deze verzoeken van de SEC niet tijdig zijn ingediend.

De SEC heeft specifiek gevraagd om twee soorten documenten van Ripple. Ten eerste wil de commissie inzage in Ripple’s financiële verklaringen van de afgelopen twee jaar. Volgens de SEC zijn deze documenten essentieel voor het bepalen van gepaste juridische acties, waaronder rechterlijke bevelen en civielrechtelijke sancties.

Daarnaast vraagt de SEC ook inzicht in Ripple’s contracten sinds de initiële aanklacht, met een focus op de verkoop van XRP aan institutionele klanten. Deze informatie wordt beschouwd als cruciaal voor het evalueren van mogelijke maatregelen tegen Ripple, inclusief het voorkomen van toekomstige schendingen van de effectenwetgeving.

De argumentatie van Ripple

Ripple heeft kritiek geuit op wat het beschrijft als de onredelijke eisen van de SEC. Het bedrijf stelt dat de door de SEC opgevraagde informatie niet relevant is voor het vaststellen van boetes of maatregelen in hun juridische geschil. Ripple betoogt dat de gevraagde gegevens niet direct betrekking hebben op de kern van het conflict tussen beide partijen.

Bovendien beweert Ripple dat de verzoeken van de SEC niet binnen een redelijke termijn zijn ingediend. Het bedrijf benadrukt dat de SEC ruimschoots de kans had om de benodigde informatie te verzamelen tijdens de periode van feitenonderzoek, maar ervoor koos dit toen niet te doen. Ripple voegt eraan toe dat de SEC nu geen geldige reden heeft om alsnog deze informatie op te eisen.

Gaat de XRP koers stijgen?

Sinds eind december vertoont de koers van XRP een neerwaartse trend, waarbij het cruciale steunniveau momenteel rond de $0,55 ligt. Crypto-analist EGRAG ziet echter tekenen van een mogelijke trendomslag, waarbij hij voorspelt dat de XRP koers binnen drie maanden zou kunnen stijgen naar $5. Ondanks de nauwe correlatie van XRP met Bitcoin (BTC), anticipeert de analist op een mogelijke correctie van de XRP koers, die zou kunnen dalen tot $0,28.

Niettemin verwacht EGRAG een opwaartse beweging van XRP op de langere termijn. Hij schetst significante weerstandsniveaus op $0,60, $0,75, $0,95, en $1,30, die, indien doorbroken, de weg kunnen vrijmaken voor een stijging naar $5. Deze voorspelling weerspiegelt een positief toekomstbeeld voor XRP, ondanks de huidige onzekere marktomstandigheden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?