sam-bankman-fried
Regulatie

SBF eist een gevangenisstraf van 6,5 jaar en zegt tegen gevangenisbewakers dat ze in Solana moeten investeren

De juridische adviseur van Sam ‘SBF’ Bankman-Fried, de voormalige CEO van de crypto-beurs FTX, heeft een verzoek ingediend bij de United States District Court in Manhattan om een gevangenisstraf op te leggen variërend van vijf jaar en een kwart tot zes en een half jaar.

Dit verzoek komt na de veroordeling van Bankman-Fried in november vorig jaar, waarbij hij schuldig werd bevonden aan meerdere aanklachten van fraude en witwassen van geld, wat hem een maximale gevangenisstraf van 110 jaar kon opleveren.

Eind maart naar verwachting strafmaat bekend

Bankman-Fried werd aangeklaagd voor een reeks misdrijven, waaronder bankfraude, samenzwering met betrekking tot bankfraude, effectenfraude, samenzwering met grondstoffenfraude, en samenzwering tegen het witwassen van geld. De federale rechter Lewis A. Kaplan, belast met de zaak, zal naar verwachting op 28 maart de uiteindelijke strafmaat bekendmaken.

Federale aanklagers zullen naar verwachting op 15 maart hun aanbevelingen voor de strafmaat indienen. Echter, het Pre-sentence Investigation Report (PSR) heeft reeds een aanbeveling gedaan voor een gevangenisstraf van 100 jaar voor de voormalige CEO van FTX.

De advocaten van FTX hebben de aanbevolen straf van 100 jaar als ‘barbaars’ bestempeld, gezien het feit dat Bankman-Fried een eerste overtreder is zonder strafblad. Zij benadrukten dat hij niet alleen handelde, maar werd bijgestaan door ten minste vier andere schuldige individuen, in een zaak waarbij de slachtoffers volledig gecompenseerd kunnen worden.

Schade aan o.a. klanten is vrijwel nihil

De juridisch adviseur benadrukte dat de schade voor klanten, kredietverstrekkers, en investeerders nul is, aangezien verwacht wordt dat de faillissementsboedel van FTX klanten volledig zal terugbetalen. Ook werden brieven van vrienden en familie aangehaald die pleitten voor een mildere straf.

Bankman-Fried verblijft sinds afgelopen zomer in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn, waar verschillende verhalen over zijn gevangenistijd naar boven zijn gekomen. Recentelijk meldde The New York Times dat Bankman-Fried handels- en investeringsadviezen heeft aangeboden aan medegevangenen en bewakers, en hen heeft aangemoedigd te investeren in Solana’s SOL, een crypto-token waarmee hij nauw verbonden is.

FTX, dat ooit gewaardeerd werd op $32 miljard, stortte in november 2022 in, waarbij Bankman-Fried schuldig werd bevonden aan het wanbeheer van $8 miljard aan klantenfondsen en verschillende andere frauduleuze activiteiten.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom