Bitcoin

Schiff: Pump & Dumpers kunnen BTC prijs niet meer beheersen

Peter Schiff, de CEO van Euro Pacific Capital, heeft de recente prijsactie van Bitcoin veroordeeld. Hij vertelt in zijn laatste tweet dat pump and dumpers hun mojo verliezen. Ze kunnen de BTC prijs niet meer beheersen.


Pump & dumpers niet meer in controle over Bitcoin

De zogenaamde pump and dumpers lieten de Bitcoin prijs in 1 minuut met zo’n $550 dollar stijgen. Dit veroorzaakte een koersstijging van 7,5%. Echter, binnen 7,5 uur zakte de koers volledig terug. Dit resulteerde in een daling van 8 procent.

Peter Schiff stelt dat de ‘Bitcoin pumpers’ niet meer kunnen zorgen dat extra kopers de markt instappen. Waar we voorheen investeerders massaal zagen instappen na een dergelijke prijsstijging, zagen we gisteren dat de prijs direct weer inzakte.


“Whales zaten achter ‘neppe’ China pump”

Peter Schiff voorspelt dus dat het spel voorbij is voor de Bitcoin pumpers. Ze hebben de macht niet meer om investeerders in dergelijke manipulatieve prijsstijgingen te betrekken.

Whales beheersen de BTC markt, vertelt Schiff. Ook vertelt hij dat de whales achter de prijsstijging van afgelopen oktober zaten. “De whales zaten achter de neppe China prijsstijging, zegt hij.

Uitleg: Pump & dump is een vorm van fraude waarbij de prijs van een aandeel kunstmatig wordt opgedreven. Dit wordt gedaan om kopers het te laten kopen tegen een hogere prijs.


Bitcoin’s bizarre prijsstijging

Newsbit meldde gisteren dat de Bitcoin prijs rond 13:15 ‘s middags plotseling enorm was gevlogen. Een opvallend feit is dat er vlak voor de prijsstijging ruim $84 miljoen dollar aan Tether werd overgedragen naar een onbekende wallet op crypto exchange OKEx.

Deze grote USDT transactie werd door verschillende analisten bestempeld als zo’n bovengenoemde pump en dump actie.

“Dit is precies de reden waarom je niet te veel moet verwachten van zo’n impulsbeweging tijdens een duidelijke bear trend.”, vertelt analist Josh Rager.

Bitcoin nieuws

Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13