rechtszaak, ripple, rechter
Regulatie

SEC-optreden tegen Binance en Coinbase zorgt voor enorme stijging in DeFi-handelsvolumes

De strenge maatregelen van de SEC tegen gecentraliseerde cryptobeurzen, zoals Coinbase en Binance, zorgen ervoor dat beleggers overstappen naar gedecentraliseerde beurzen. Dit heeft geleid tot een opmerkelijke toename in handelsvolumes op deze platforms.

Enorme stijging in DeFi-handelsvolumes

In de afgelopen 48 uur zagen de drie grootste DeFi-beurzen een handelsvolume van bijna $800 miljoen, een groei van 444%. Deze stijging is vooral te danken aan het recente optreden van de SEC tegen gecentraliseerde cryptobeurzen, waardoor beleggers zich nu richten op gedecentraliseerde beurzen (DEX’s).

Uit data van CoinGecko blijkt dat de handelsvolumes op PancakeSwap v3 (BSC), Uniswap v3 (Ethereum) en Uniswap v3 (Arbitrum) tussen 5 en 7 juni met meer dan $792 miljoen zijn toegenomen. Deze drie beurzen maken ongeveer 53% uit van het totale DEX-handelsvolume in de laatste 24 uur.

Tijdens de recente piek in populariteit van meme-coins, zoals Pepe (PEPE) en Turbo (TURBO), waren de handelsvolumes van gedecentraliseerde beurzen zelfs groter dan die van Coinbase. Het merendeel van deze handel vond plaats op DEX’s aangezien gecentraliseerde beurzen geen meme-coins aanbieden.

Ook Curve, een gedecentraliseerde beurs (DEX) voor het verhandelen van stablecoins, profiteerde van deze ontwikkeling. Zijn handelsvolume steeg met 328%, voornamelijk van de handel in de populaire stablecoins Tether (USDT) en USD Coin (USDC).

De groei van het handelsvolume op DEX’s heeft ook invloed op de netto uitstroom bij gecentraliseerde beurzen. Binance, bijvoorbeeld, registreerde een netto uitstroom van $778 miljoen. Echter, vergeleken met zijn totale reserves, die meer dan $8 miljard bedragen, is deze uitstroom nog steeds relatief klein.

SEC klaagt Binance en Coinbase aan

De SEC heeft zowel Coinbase als Binance, de twee grootste cryptobeurzen wereldwijd, aangeklaagd. Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, werd op 5 juni aangeklaagd. Niet alleen het bedrijf zelf, maar ook de Amerikaanse dochteronderneming Binance.US en CEO Changpeng Zhao zijn aangeklaagd.

De SEC beschuldigt Binance ervan de effectenwetten te overtreden. De toezichthouder stelt dat Binance onrechtmatig handelt in bepaalde crypto-activa die als effecten beschouwd kunnen worden. Volgens de SEC opereert Binance illegaal in de VS, omdat het bedrijf niet geregistreerd staat als effectenbeurs in het land.

Bovendien zou Binance volgens de toezichthouder Amerikaanse klanten toestaan om te handelen op het internationale platform in plaats van op het platform van de Amerikaanse dochteronderneming.

Op 6 juni spande de SEC ook een rechtszaak aan tegen Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS. Coinbase wordt beschuldigd van het verhandelen van niet-geregistreerde effecten en het functioneren als effectenmakelaar zonder de nodige registratie.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen