Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Nieuws in SEC vs. Ripple rechtszaak zorgt voor een XRP uitbraak

Het weekend startte bijzonder bullish voor Ripple’s XRP. Op zaterdag steeg XRP met 7,11% om de dag te eindigen op $0,8136.


SEC vs. Ripple vooruitgang steeds positiever voor XRP

De nieuwsupdates in de rechtszaak zorgen voor de nodige steun voor XRP. Op woensdag waren de updates over de rechtszaak positief voor XRP. De cryptomarkten reageerden positief op het nieuws dat rechter Analisa Torres een aantal moties in het voordeel van Ripple had toegekend. In documenten van de rechtbank is te lezen welke moties van Ripple werden toegekend en afgewezen. Als gevolg bereikte XRP zijn huidige year-high, voordat het weer iets begon te dalen.

Ripple diende eind vorige week een motie in om de SEC te dwingen belangrijke notities te delen. Het ging om notities van een vergadering in november 2018 tussen voormalig SEC-waarnemend voorzitter Elad Roisman en Ripple’s Brad Garlinghouse. Het nieuws leverde zaterdag steun voor XRP op. De motie suggereert dat openbaarmaking van de notities de positie van Ripple zou kunnen versterken.


Overige rechtszaken

De meeste aandacht gaat uit naar de zaak SEC versus Ripple. Ondertussen zijn er echter een aantal aanklachten tegen de SEC ingediend.

Eind vorig jaar had Empower Oversight een rechtszaak aangespannen tegen de SEC. Empower Oversight beweerde dat voormalige SEC-ambtenaren bevooroordeeld waren tegen Ripple Lab en XRP ten voordele van Ethereum. Tot op heden blijft SEC voorzitter Gensler vragen ontwijken over de vraag of Ethereum een security is.

Eerder deze maand kreeg de SEC een nieuwe klap te verwerken. Advocaten eisten een onderzoek naar de acties van de SEC tegen Ripple Labs. De petitie beweerde het volgende:

“Bij de handhavingsacties van de SEC gaat het om de schijn van ongepaste banden en belangenconflicten tussen ambtenaren met betrekking tot cryptocurrencies. Dit moet worden onderzocht.”

Belangrijk is dat de petitie er ook op wijst dat advocaat John Deaton “bewijs heeft verzameld dat SEC-functionarissen mogelijk hebben samengespannen met externe partijen om cryptocurrencies te reguleren in lijn met hun persoonlijke financiële belangen”.

Beide acties tegen de SEC richten zich op de belangenconflictenkwestie die een belangrijk onderdeel blijft van de Ripple-zaak. Na de moties van begin vorige week heeft de SEC tot 17 februari de tijd om verzegelde documenten openbaar te maken. Deze kunnen meer licht werpen op hoe de SEC in 2012 tegen XRP aankeek. Als uit de documenten blijkt dat de SEC XRP niet als een security beschouwde, kan dat van doorslaggevend belang blijken.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Prijsactie XRP

Op dit moment is XRP met 0,10% gestegen naar $0,8162. Het zou de $0.8045 moeten vermijden om een run op het eerste grote weerstandsniveau op $0.8611 te ondersteunen. XRP zal waarschijnlijk veel weerstand ondervinden op het hoogste niveau van zaterdag, $0.8520. In het geval van een nieuwe uitbraak, zou XRP weerstand kunnen testen op $0.90. Het tweede grote weerstandsniveau ligt op $0.9087.

Een daling onder $0.8045 zou het eerste grote ondersteuningsniveau op $0.7569 in het spel brengen.

Kijkend naar de EMA’s en 4-uurs candlesticks in onderstaande grafiek, blijft het 50-daags EMA afstand nemen van het 100-daags EMA en 200-daags EMA’s na de bullish cross van vrijdag. Voor XRP is het belangrijk om een val door het 100-daags EMA, momenteel op $0,74, te vermijden.

Op de korte termijn zou een beweging terug naar $1,00 niveaus het hoogtepunt van $1,348 van november in zicht kunnen brengen. De prijsactie zal afhangen van nieuwsupdates van SEC en Ripple.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten