Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Senaat wijst stimulus af & dat is goed nieuws voor Bitcoin

De Amerikaanse Senaat heeft gisteren een mager stimuleringspakket van $500 miljard verworpen, wat waarschijnlijk goed nieuws is voor de Bitcoin prijs.

De Senaat verwierp op 10 september het nieuwe stimuleringsvoorstel, waarin niet opnieuw cheques van $1.200 uitgedeeld zou worden. De afwijzing vergroot de kans dat er een nieuw voorstel met individuele cheques wordt goedgekeurd. Wanneer er nieuwe cheques uitgedeeld gaan worden zal dit waarschijnlijk de BTC prijs laten stijgen.


Waarom werd het stimuleringsvoorstel afgewezen en waarom is het positief voor BTC?

Het nieuwe voorstel, voor een nieuwe stimuleringswet, werd verworpen met een stemming van 52-47 in de Senaat. De Republikeinse senator Rand Paul blokkeerde samen met de democraten van de senaat het nieuwe pakket.

Zowel de Republikeinen als Democraten hebben zich de afgelopen maanden verzameld voor een nieuwe ronde van directe stimuleringscheques. Toen een wetsvoorstel zonder ondersteuning van kleine bedrijven en individuele cheques werd ingediend, verwierp de Senaat het.

De kans is groot dat de Senaat tegen het einde van de maand een wetsvoorstel zal goedkeuren waarin de cheques wel zijn opgenomen. Als het wetsvoorstel was doorgegaan zonder deze cheques, zou het waarschijnlijk niet veel impact hebben gehad om de aandelenmarkt en de Bitcoin prijs. Het zou een druppel op een gloeiende plaat zijn.

Wat opvallend is om te noemen is dat er te zien is dat veel Amerikanen hun stimuluscheques gebruiken om aandelen of Bitcoins te kopen. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, deelde de vorige keer gegevens die suggereerden dat amerikanen massaal Bitcoins kochten met hun cheques.

Het percentage stortingen gelijk aan $1.200 steeg aanzienlijk van 0,1% naar 0,4%. Dus wanneer een nieuw stimuluspakket met individuele cheques aangenomen word, kan het opnieuw koopdruk op de aandelenmarkt en de Bitcoin prijs uitoefenen.


Persoonlijke cheques zijn belangrijk

Economen dringen er bij de regering op aan om nog een ronde van rechtstreekse betalingen in te voeren vanwege de effectiviteit ervan.

Natalie Foster, de covoorzitter van het Economic Security Project, zei dat persoonlijke cheques de snelste manier zijn om financiële steun te verlenen. Foster vertelde CNBC:

“Directe cheques zijn de meest effectieve en snelste manier om Amerikaanse gezinnen te ondersteunen. In de afgelopen zes maanden hebben we één betaling van $1.200 ontvangen, wat niet genoeg is. “

Het is onwaarschijnlijk dat de Senaat een voorstel zal aannemen, tenzij het individuele cheques en een pakket voor kleine bedrijven omvat. Voor technologieaandelen en de prijs van Bitcoin zou de Senaat die aandringt op extra directe betalingen een bullish katalysator kunnen worden.

 

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten