Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Sharks en Whales dumpten 10 miljard dollar aan Bitcoin sinds oktober 2021

Het sentiment rondom Bitcoin is vanaf de all-time high van november 2021 drastisch omgeslagen. Waar men destijds nog hoopte op een Bitcoin koers van 100.000 dollar, zou de markt nu al blij zijn met een koers van 20.000 dollar. De sleutel in de dalingen lijkt het gedrag van de grote jongens binnen de markt, die sinds oktober 2021 ruim 10 miljard dollar aan Bitcoin dumpten.

10,75 miljard dollar

Sharks en Whales zijn Bitcoiners die meer dan 10 tot 10.000 Bitcoin in hun wallets hebben. Dat zijn dus de echte grote jongens, die de macht en het kapitaal hebben om de markt te sturen. Opvallend detail is dat ze twee weken voor de all-time high van 8 november 2021 begonnen met het dumpen van Bitcoin. In totaal gaat het om 10,75 miljard dollar aan Bitcoin die door deze entiteiten van de hand is gedaan.

Sinds dat moment is de hoeveelheid Bitcoin in handen van deze entiteiten stevig afgenomen, maar dat neemt niet weg dat ze nog altijd heersen op de markt. Op het moment van schrijven hebben de Sharks en Whales nog altijd ruim 67 procent van alle Bitcoin in handen.

In die zin is het helemaal niet verkeerd dat zij soms wat verkopen en dat de distributie wat gelijker trekt. Op die manier krijgen kleinere Bitcoiners ook de kans om hun voorraden uit te breiden. Uiteindelijk is dat wel nodig om een grotere mate van adoptie te krijgen. Als één persoon alle Bitcoin zou bezitten werkt het natuurlijk ook niet.

Lange termijn holders blijven rustig

Ondanks het feit dat de koers compleet door het putje ging in 2022, blijven de lange termijn holders van Bitcoin rustig zitten. De hoeveelheid Bitcoin bij de beurzen is inmiddels teruggevallen naar 6,71 procent. Normaal gesproken is dat bullish, maar de volumes zijn op dit moment ook laag, omdat er simpelweg even geen enthousiasme is rondom Bitcoin. Het bijzondere aan Bitcoin is dat het een asset is die meer in trek raakt zodra de koers toeneemt.

Op de koers van 69.000 dollar in november 2021 wilde iedereen Bitcoin hebben en op dit moment is er nog een relatief kleine groep die rustig blijft doorkopen. Dat is de groep die momenteel wacht op de halving en geduldig stilzit tot het moment dat de koers weer explodeert. In het verleden gebeurde dat tot nu toe iedere keer, maar dat biedt uiteraard geen garanties voor de toekomst.

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen