Shiba Inu, SHIB
Shiba Inu

Shiba Inu beleeft opmerkelijke week: 8% stijging en record toename in Whale transacties

Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen week aanzienlijke vooruitgang geboekt. Binnen een periode van slechts zeven dagen zag de digitale munt een waardestijging van 8%.

Tegelijkertijd met deze koersstijging is er ook een opvallende toename in on-chain activiteiten te zien. Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat het aantal grote transacties, ook wel bekend als ‘whale‘ transacties, in de afgelopen 24 uur een enorme stijging van maar liefst 3.257% heeft ondergaan.

IntoTheBlock classificeert transacties als ‘groot’ wanneer deze een waarde van meer dan $100.000 vertegenwoordigen. Dit criterium heeft geleid tot een opmerkelijke stijging van het volume in whale transacties, van $1,11 miljoen naar $36,16 miljoen.

Dergelijke grote spelers, of ‘whales’, zijn bekend om hun vermogen om de markt aanzienlijk te beïnvloeden door de omvang van hun transacties. Soms kan een plotselinge toename in het aantal grote transacties duiden op mogelijke marktmanipulatie. Whales hebben de potentie om de prijs van een token te beïnvloeden door substantiële aankopen of verkopen uit te voeren, wat op zijn beurt weer het gedrag van andere beleggers kan beïnvloeden.

Whale transacties Shiba Inu
Whale transacties Shiba Inu – IntoTheBlock

Positieve invloed van grote transacties op de SHIB koers

De recente grote transacties lijken vooralsnog een gunstige invloed te hebben op de koers van Shiba Inu (SHIB). In de afgelopen 24 uur is de waarde van de token met 6,2% gestegen, wat suggereert dat het niet om massale verkoopactiviteiten gaat.

Deze toegenomen activiteit en aandacht kunnen deels worden toegeschreven aan de aanzienlijke stijging van Bitcoin (BTC), die positief reageerde op het nieuws over de mogelijke introductie van een Spot exchange-traded fund (ETF). Dit optimisme rondom Bitcoin lijkt dus indirect ook de interesse in en de waarde van Shiba Inu te versterken.

Mega transactie van Binance

Een recente opvallende grote transactie werd uitgevoerd door crypto exchange Binance. Op Etherscan was te zien dat er een indrukwekkende hoeveelheid van 153 miljard Shiba Inu tokens werd verplaatst. Hoewel de exacte reden achter deze transactie niet duidelijk is, zijn dergelijke bewegingen vaak operationeel van aard, uitgevoerd door beurzen zoals Binance.

Deze transacties zijn meestal gericht op het behouden van voldoende liquiditeit en het verbeteren van operationele efficiëntie. Deze activiteiten zijn cruciaal voor het naadloos functioneren van de exchange, waarbij de grote verplaatsing van tokens helpt om de handelsprocessen te optimaliseren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?