Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Slimme whales wachten om Bitcoin te kopen voor $8.800

Grote crypto whales zijn van plan om Bitcoins te kopen wanneer de prijs tot $8.900 is gedaald.


Whales verwachten geen enorme daling

De Bitcoin prijs daalde op 4 september in één dag mer meer dan 10%. Na de dip is het sentiment rond de cryptocurrency-markt merkbaar beschadigd. Vooral nu de Cryptocurrency Fear & Greed Index voor het eerst ‘angst’ knippert sinds juli.

Marktgegevens tonen echter aan dat whales Bitcoin willen kopen op het ondersteuningsniveau van $8.800. Dat geeft aan dat het onwaarschijnlijk is dat er een koersdaling zo groot als die van 13 maart zal plaatsvinden. Toen daalde BTC tot $3.600.

Een enorme buy-wall op $8.800 – Bron: Twitter

Waarom is de Bitcoin gedaald?

Analisten schrijven de correctie van Bitcoin voornamelijk toe aan de grote uitverkoop van miners. Voorafgaand aan de daling wees analysebedrijf CryptoQuant erop dat miningpools grote hoeveelheden BTC verplaatsten naar exchanges om het te verkopen.

Kort daarna begon de prijs van Bitcoin te dalen, uiteindelijk tot minder dan $10.000. De onderzoekers zeiden het volgende:

“Miners hebben sinds gisteren ongewoon grote hoeveelheden #BTC verplaatst. #Poolin, #Slush en #HaoBTC hebben de Bitcoins uit de mining wallets gehaald en naar de beurs verplaatst.”

Wanneer de trend van Bitcoin verschuift, heeft deze de neiging zich uit te breiden tot het verste ondersteuningsniveau. Hierdoor verwachten whales dat de BTC koers kan dalen tot $8.800. Dit zal dan waarschijnlijk ook de bodem zijn.


Waarom willen whales Bitcoins kopen?

De gegevens zouden erop kunnen wijzen dat whales in de nabije toekomst een verdere terugval verwachten. Het laat echter ook zien dat whales geen enorme correctie verwachten ten opzichte van de eerdere terugval van Bitcoin.

Sinds maart is de prijs van Bitcoin met 247% gestegen, hierdoor was een correctie waarschijnlijk geen verrassing voor veel handelaren. Raoul Pal, de CEO van Global Macro Investor, zei dat een terugval van 25% – 40% in een bullmarkt typisch is voor Bitcoin. Hij zei het volgende:

“In de bull-cycli na de halving kan Bitcoin vaak 25% corrigeren (zelfs meer dan 40% in 2017). Dit is niet aantrekkelijk voor de kortetermijnhandelaren, swingtraders kan het een kans op de short side geven. Beide een koopmogelijkheid geweest. Misschien een goed moment voor DCA?”


Wat gaat er gebeuren met BTC?

Whalemap zei dat veel “HODLers” hun Bitcoins in paniek verkochten toen de prijs begon te dalen. De snelle terugval van BTC overrompelde de beleggers waarschijnlijk, gezien de intensiteit van de daling. Whalemap zei:

“Veel verkopen gisteren van HODLers in paniek die behoorlijk succesvol waren in het kopen van tops. Hun strategie lijkt te zijn: koop hoog, verkoop laag.”

De correctie van gisteren was een combinatie van whales die winst maakten en investeerders die in paniek verkochten. Het lijkt er dus op dat de BTC whales opnieuw de winnaars zijn in tijden van volatiliteit.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten