Euro
Stablecoin

Societe Generale en Bitpanda werken samen aan Europese stablecoin

Het Franse Societe Generale, een van ‘s werelds grootste banken, gaat samenwerken met crypto-exchange Bitpanda om een stablecoin te lanceren. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de integratie van stablecoins binnen het Europese financiële systeem.

Plannen en visie van de samenwerking

Volgens Jean-Marc Stenger, CEO van Societe Generale-FORGE, is deze samenwerking cruciaal om stablecoins een vast onderdeel te maken van het mondiale financiële systeem.

Samen met Bitpanda zijn we ervan overtuigd dat we Europese gebruikers een stabiele, veilige en toegankelijke digitale valuta kunnen bieden.

De samenwerking komt op een strategisch moment, vlak voor de volledige implementatie van de Europese Markets in Crypto-Assets (MiCA) wetgeving, die eind december 2024 van kracht wordt.

Stablecoins als brug tussen fiat en crypto

Stablecoins zoals EUR CoinVertible spelen een essentiële rol als brug tussen traditionele fiatvaluta en digitale activa. Volgens Lukas Enzersdorfer-Konrad, adjunct-directeur van Bitpanda, vormen stablecoins het belangrijkste toegangspunt voor beleggers tot de cryptomarkt.

“De integratie met de traditionele financiële sector neemt toe, en volledig gereguleerde stablecoins zijn de brug die dit mogelijk maakt. We zullen samenwerken met Societe Generale-FORGE om die toekomst een stap dichterbij te brengen.”

MiCA-wetgeving: een mijlpaal voor de Europese cryptomarkt

De MiCA-wetgeving zal de Europese Unie de eerste regio ter wereld maken met een uitgebreide regelgeving voor de crypto-industrie. Naar verwachting zal deze wet de toetreding van grote financiële instellingen tot de cryptomarkt vergemakkelijken en zorgen voor meer stabiliteit en vertrouwen onder beleggers.

Critici waarschuwen echter dat de technologische complexiteit van de wetgeving voor vertragingen en obstakels kan zorgen. Dit benadrukt de noodzaak van sterke internationale samenwerking en uitwisseling van informatie tussen Europese landen om de naleving van de nieuwe regels te waarborgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Stablecoin nieuws

Nieuwe mijlpaal voor Bitvavo: USDC, de enige MiCA-goedgekeurde stablecoin, nu beschikbaar
Is Tether een tikkende tijdbom van $118 miljard?
BNB Chain lanceert gasloze stablecoin-transacties: Goedkoper en sneller betalen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen