solana
Solana

Solana’s Herstel: Van Netwerkproblemen tot Groeiende Adoptie en Samenwerkingen

Solana (SOL) steeg vorige week met bijna 30%. Vergeleken met het begin van het jaar is de waarde met meer dan 100% toegenomen. Deze prestatie is des te opmerkelijker gezien de langdurige problemen die het netwerk in het verleden heeft ervaren.

Netwerkproblemen

Solana heeft in de loop der jaren herhaaldelijk te maken gehad met netwerkstoringen. In september 2021 was er een grote uitval als gevolg van een cyberaanval, gevolgd door een storing in mei 2022 vanwege netwerkaanvallen. De meest ingrijpende storing vond echter plaats in september 2022, waarbij het netwerk maar liefst 17 uur stil lag.

Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, erkent dat er uitdagingen zijn door de hoge gebruikersactiviteit. Er wordt nog onderzocht wat de precieze oorzaken zijn van sommige van deze storingen, waarbij geautomatiseerde spamtransacties als mogelijke factor worden beschouwd. Het is echter bemoedigend dat Solana recentelijk aanzienlijk minder netwerkproblemen heeft ondervonden en dit jaar tot dusver een uptime van 100% heeft gehandhaafd.

Connecties met FTX en Alameda

De blockchain van Solana heeft nauwe banden met zowel FTX als Alameda, en beide partijen hebben aanzienlijk geïnvesteerd in het Solana-ecosysteem. Deze connecties hebben echter geleid tot problemen en speculaties rondom de SOL token. Markante prijsschommelingen in de SOL token zijn met name opgemerkt na de instorting van de FTX exchange, waarbij meer dan 11 miljoen SOL-tokens werden onttrokken. Desondanks heeft Solana zijn veerkracht getoond, zelfs na een waardedaling van bijna 70% in 2022.

De toekomst van SOL blijft enigszins onzeker vanwege de grote hoeveelheid tokens in bezit van FTX en Alameda. Met 71,8 miljoen SOL-tokens die momenteel vergrendeld zijn op FTX, zou een mogelijke verkoop een aanzienlijke impact kunnen hebben op de waarde van het token.

Solana blijft innoveren

Solana heeft ondanks de uitdagingen indrukwekkende verbeteringen aan het netwerk doorgevoerd. Dankzij de toepassing van staatcompressie, een techniek die de hoeveelheid netwerkdata vermindert, zijn de kosten voor het aanmaken (minten) van non-fungible tokens (NFTs) op Solana 2000 keer lager. Hiermee heeft Solana een voorsprong op concurrenten zoals Ethereum (ETH) en diens layer 2 oplossing, Polygon (MATIC). Ter vergelijking: het aanmaken van een miljoen NFTs kost bij Ethereum meer dan $33 miljoen en bij Polygon ongeveer $33.000. Bij Solana zijn deze kosten slechts $113.

Adoptie neemt toe

Uit gegevens van het blockchain-analyseplatform Nansen blijkt een toename in de adoptie van Solana. Dit is zichtbaar in de total value locked (TVL) binnen gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen. Momenteel bedraagt de TVL van Solana meer dan $30 miljoen, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van eerder dit jaar. Hoewel de maandelijkse transacties stabiel zijn gebleven, is er een opmerkelijke toename in stemtransacties, het proces waarbij validators hun stem uitbrengen.

Een andere indicator van de groeiende acceptatie van Solana in de bedrijfswereld is de samenwerking met Visa. Door deze integratie kunnen partners van Solana de blockchain benutten om betalingen in de stablecoin USDC te verzenden en te ontvangen.

Conclusie

Solana toont tekenen van herstel na het overwinnen van zijn grootste uitdagingen. De toenemende adoptie en samenwerkingen met prominente partijen zoals Visa wijzen op een positieve toekomst. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat de aanzienlijke hoeveelheid SOL-tokens in het bezit van Alameda en FTX potentieel een neerwaartse druk op de prijs kan veroorzaken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

De 4 belangrijkste factoren achter de snelle stijging van de Solana koers
‘Deze Ethereum-rivaal kan nog VEEL verder stijgen’
Analist voorspelt nieuw koersrecord Solana van $360
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%