Sony Logo
Nieuws

Sony-octrooi: revolutie voor NFTs in gaming?

Het NFT-framework van Sony heeft als doel NFT’s in de gameplay te integreren, waarbij de technologie er voor moet gaan zorgen dat skins en andere populaire in-game functionaliteiten worden vertegenwoordigd.

Revolutie in gaming

Sony Interactive Entertainment, de gaming-reus die verantwoordelijk is voor het PlayStation-merk, heeft onlangs een patent aangevraagd voor een revolutionair raamwerk waarmee gebruikers non-fungibele tokens (NFT’s) kunnen overdragen en gebruiken over meerdere gameplatforms. 

Sony’s voortdurende interesse in de crypto-industrie is de afgelopen jaren duidelijk gebleken uit tal van partnerschappen en handelsmerkregistraties. Het nieuwste octrooi van Sony is getiteld “NFT-framework voor het overdragen en gebruiken van digitale activa tussen gameplatforms”, wat suggereert dat de technologiegigant serieus bezig is om NFT’s te integreren in de wereld van gaming.

Het NFT-framework van Sony heeft als doel NFT’s in de gameplay te integreren. De onderstaande diagrammen tonen Sony’s beoogde gebruik van NFT’s in de gameplay.

 Het patent werd samengevat en de beoogde functies worden als volgt uitgelegd:

‘’Nadat er een transactie of actie plaatsvindt wordt de NFT geleverd aan de eerste gebruiker zodat het digitale goed via de NFT kan worden gebruikt in meerdere computer simulaties en/of op meerdere computer simulatie platforms.’’

De potentie van NFTs in games

De integratie van NFT’s in de game-industrie zou talloze voordelen kunnen bieden. Ten eerste kan het nieuwe inkomstenstromen creëren voor game-ontwikkelaars en uitgevers, omdat spelers unieke in-game items of verzamelobjecten als NFT’s kunnen kopen en verhandelen. Dit kan spelers ook aansporen om meer tijd en geld aan het spel te besteden, omdat ze potentieel winst kunnen maken met hun in-game items.

Ten tweede kunnen NFT’s de authenticiteit en schaarste van in-game items vergroten, waardoor ze waardevoller en meer gewild worden. Dit kan leiden tot een meer betrokken en geïnvesteerde spelersgemeenschap, omdat spelers streven naar zeldzame en unieke items.

Tot slot kunnen NFT’s ook een veilige en transparante manier bieden om eigendom en herkomst van in-game items bij te houden. Dit kan fraude voorkomen en ervoor zorgen dat spelers legitieme items ontvangen.

Over het algemeen heeft de integratie van NFT’s in games het potentieel om de game-industrie te revolutioneren en nieuwe kansen te bieden voor spelers, ontwikkelaars en uitgevers.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?