Krypto_Spanje
Regulatie

Spanje ziet in 2023 een stijging van 56% in geregistreerde cryptobedrijven

Het aantal geregistreerde cryptobedrijven in Spanje is in 2023 met ongeveer 56% gestegen. Volgens een xls-document op de website van de Spaanse Centrale Bank hebben dit jaar 30 bedrijven een licentie gekregen als virtuele activadienstverlener.

Register pas sinds 2022 officieel open

Alhoewel de 53 bedrijven die in 2022 werden geregistreerd nog steeds indrukwekkender lijken dan de 30 nieuwe licentiehouders van dit jaar, is dit verschil te verklaren doordat het register pas in 2022 officieel is geopend.

In 2023 zijn verschillende internationale platforms zoals Revolut, Bitpanda, Crypto.com en Vivid toegevoegd aan het register. Grote namen zoals Coinbase en Kraken ontbreken nog, ondanks recente ontwikkelingen in hun nalevingsregistraties. De markt wordt nog steeds gedomineerd door binnenlandse bedrijven, die 61 van de 85 licenties bezitten.

Actieve rol aangenomen in cryptomarkt

Spaanse toezichthouders hebben dit jaar een actieve rol aangenomen in de cryptomarkt. Het Spaanse Ministerie van Economie en Digitale Transformatie heeft in oktober aangekondigd dat het de Markets in Crypto-Assets (MiCA) Act zes maanden vóór de deadline zou implementeren.

In november heeft de Nationale Securities Market Commission (CNMV) een zaak geopend tegen een technologieleverancier wegens overtreding van de crypto-promotieregels in het land. Ook introduceerde de Spaanse belastingdienst Formulier 721, een aangifteformulier voor virtuele activa in het buitenland.

Daarnaast heeft het Agentschap 328.000 waarschuwingsberichten gestuurd naar mensen die hun cryptobelastingen voor het fiscale jaar 2022 niet hadden betaald, wat een stijging van 40% is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?