Bitcoin ETF
Bitcoin

Spot ETFs na 1 week: Bitcoin daalt, maar ETFs zijn succesvol

De Spot Bitcoin ETF van Grayscale verkocht meer dan 27.000 Bitcoin gedurende de eerste handelsweek van de ETFs, maar andere uitgevers kochten juist weer 40.000 Bitcoin. Alles bij elkaar leverde de historische lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten echter een grove daling op voor de Bitcoin koers.

Kort na de lancering sprong de Bitcoin koers op naar 49.000 dollar, maar inmiddels hangt de digitale munt op de 41.000 dollar.

Volume Spot Bitcoin ETFs gaat door het dak

Qua handelsvolume doen de Spot Bitcoin ETFs het in ieder geval goed. In totaal staan werd er al voor 10 miljard dollar gehandeld in het felbegeerde beleggingsobject.

Volgens Bloomberg’s ETF-analist Eric Balchunas zien de Spot Bitcoin ETFs ongeëvenaarde activiteit en volumes sinds de lancering. Zo roept hij onder andere dat alle 500 ETFs die in 2023 lanceerden minder dan 450 miljoen dollar aan volume bij elkaar handelden, wat 2.100 procent minder is dan wat de Spot Bitcoin ETFs in slechts drie dagen voor elkaar kregen.

“Het is moeilijk om volume te krijgen. Moeilijker dan instromen en zeker moeilijker dan assets. Omdat volume zich natuurlijk moet vormen op de marktplaats. Het is moeilijk om dat te faken en dat geeft vertrouwen in de toekomst van de ETFs”, aldus Eric Balchunas.

Grayscale speelt de baas

Vooralsnog speelt Grayscale de grote baas op de markt. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het hoogste handelsvolume, ongeveer 50 procent van de 10 miljard dollar die de eerste drie handelsdagen in totaal bij elkaar schraapten.

De aandelen in het fonds van Grayscale werden grof verkocht. In de eerste drie dagen zou het fonds al een uitstroom van 1,2 miljard dollar hebben moeten verwerken. Dat zijn enorme bedragen.

Bron: Capital15C

Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs zijn er nu in totaal 30.987 Bitcoin bijgekocht door de uitgevers. Daar is de uitstroom van Grayscale al afgehaald. Wat dat betreft begint de lancering van de Spot Bitcoin ETFs wel degelijk op een succes te lijken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging