Stablecoin

Stablecoins krijgen steeds meer houvast in wereldhandel

Stablecoins krijgen steeds meer houvast in de wereldwijde handel. Steeds meer kleinere handelaren accepteren de controversiële cryptocurrency Tether (USDT).


Bedrijven variëren enorm

Het bedrijven dat stablecoins zoals Tether accepteren verschillen enorm in de branche waarin zij actief zijn. Dit gaat van importeurs tot exporteurs, van babyproducten tot meubelbedrijven, voornamelijk in Azië en Europa.

Uit cijfers van het in Singapore gevestigde QCP Capital blijkt dat de transacties al significante bedragen bereiken. Zo verwerkt QCP Capital circa $10 miljoen aan cryptocurrency-transacties per maand. Ook betalingsdienstaanbieder B2BinPay ziet haar transacties significant toenemen.


Waarom stablecoins?

Het gebruik van stablecoins maakt het voor bedrijven mogelijk om (een gedeelte van de) transacties snel te kunnen verwerken. Doordat stablecoins worden gekoppeld aan fiat-valuta’s, zoals Euro’s of Dollars, zijn deze veel minder volatiel dan de ‘reguliere’ cryptocurrencies als Bitcoin of Ethereum. Hierdoor ontvangen retailers wel alle voordelen van cryptocurrencies, zonder dat hier veel risico’s aan verbonden zijn.
Dit zou dan ook één van de redenen kunnen zijn dat stablecoins steeds meer populariteit winnen bij retailers.


Tether (USDT)

Eerder deze maand voegde het cryptocurrency-vriendelijke hotelboekingsplatform Travala de Tether stablecoin al toe als betalingsmethode. Hiernaast breidde Tether zich eind 2018 ook uit met een aan de Yuan-gekoppelde stablecoin. Tevens werd bekend dat USDT, na een korte periode, weer volledig ondersteund was door de Amerikaanse Dollar ($). De USDT is één van de meest controversiële cryptocurrencies geweest, met meerdere rechtszaken. Nu lijkt de crypto echter weer op grote terugkomst te zijn en ziet het bedrijf het aantal use-cases van Tether enorm toenemen.