Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het Bitcoin-betaalbedrijf ‘Strike’ van CEO Jack Mallers heeft 80 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald om Bitcoin-betalingen via het Lightning Netwerk naar een nieuw niveau te brengen. Sinds de lancering van het Lightning Netwerk is het mogelijk om snelle en goedkope Bitcoin-transacties te doen, maar echt eenvoudig voor de massa is het nog niet.
De investeringsronde werd geleid door Ten31, een investeringsfirma. Andere geïnteresseerde partijen waren de Universiteit van Washington en de Universiteit van Wyoming. Dat is opvallend, gezien je niet zou verwachten dat universiteiten zich zo bezighouden met Bitcoin en het Lightning Netwerk. Het is goed mogelijk dat dankzij deze investeringen ook het onderzoek op de universiteiten naar Bitcoin toeneemt.
“Strike en Ten31 hebben een gedeelde visie over de potentiële impact van Bitcoin op de wereld en zijn er allebei op gebrand om de adoptie een boost te geven. Wij geloven dat Strike de potentie heeft om het landschap voor financiële dienstverlening en betalingen te revolutioneren”, aldus Grant Gilliam, de mede-oprichter van Ten31.
Recent lanceerde Strike een API waarmee het ’s werelds grootste eCommerce en POS (Point Of Sale) systemen zoals NCR, Shopify en Blackhawk aan boord haalde. Met deze integratie kunnen gebruikers nu hun kaarten inzetten om betalingen te doen of fondsen te ontvangen over het Lightning Netwerk via Strike. Hiermee besparen ze ook op de transactiekosten.
Meer dan 70 miljoen Cash App gebruikers hebben nu de mogelijkheid om betalingen te verzenden en ontvangen via het Lightning Netwerk.
Strike is momenteel in gesprek met meer partners om het bereik van het systeem uit te breiden en meer grote namen aan te sluiten. Betalen met Bitcoin is op dit moment nog niet groot, zeker niet in de Westerse wereld, maar met partijen als Strike kan daar weleens snel verandering in komen.
Bitcoin risico bereikt piekniveau volgens Willy Woo. Lees waarom analisten waarschuwen voor winstneming en verhoogde volatiliteit.
Amerikaanse entiteiten versterken hun positie op de Bitcoinmarkt. Ontdek hoe institutionele investeringen en overheidsbeleid deze trend hebben gestimuleerd.
Is Bitcoin goedkoop rond de koers van 92.000 dollar, of moeten we ons zorgen maken over het einde van de bullmarkt?
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.
Elon Musk waarschuwt dat zijn plannen om inflatie te bestrijden de vraag naar Bitcoin kunnen verminderen. Ontdek de mogelijke impact.