Tech giganten houden Bitcoin vast als reservevaluta

Een nieuwe analyse laat zien dat institutionele beleggers begonnen zijn met het verzamelen van grote hoeveelheden Bitcoin als reservevaluta.


Grayscale, MicroStrategy en andere bedrijven hodl’en BTC

Sinds de lancering van Bitcoin in 2009 heeft de cryptocurrency een sterke prijsontwikkeling laten zien. Ook is het nieuwe bedrijven blijven aantrekken. Met name de intrede van financieel sterke institutionele beleggers wordt gezien als een geweldige kans voor stijgende prijzen op de cryptomarkt. Onlangs veroorzaakte de massale Bitcoin-aankoop door Nasdaq-gigant MicroStrategy en Jack Dorsey’s Square opschudding. Deze gebeurtenis markeerde belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van Bitcoin.

De website bitcointreasuries.org houdt toezicht op wereldwijd opererende bedrijven, ook wel bekend als ‘institutionele investeerders’, en hun activiteiten op de Bitcoin markt. Volgens de website hebben institutionele beleggers in totaal 598.237 Bitcoins ter waarde van $6,8 miljard. Dat is 2,85% van het momenteel beschikbare Bitcoin-aanbod.

De grootste en meest prominente investeerder is Galaxy Digital Holdings, ook wel bekend als Grayscale. Grayscale heeft in juni namelijk drie keer zoveel nieuwe Bitcoins gekocht die door mining zijn geproduceerd. Ook heeft het recentelijk cryptocurrencies op de Amerikaanse televisie gepromoot via een grootschalige tv-campagne.

De activa van de Bitcoin Trust beheerd door Grayscale zijn afgelopen vrijdag gegroeid tot meer dan $4,9 miljard. Dit komt overeen met 2,1% van het beschikbare Bitcoin-aanbod. CEO Barry Silbert heeft daarnaast onlangs aangekondigd dat dit het perfecte moment is om in Bitcoin te investeren. Het bedrijf zal in de toekomst blijven uitbreiden en de activa van zijn cryptoportfolio verder verbeteren.

Bron: https://twitter.com/Grayscale/status/1314667165656772609/photo/1

Bitcoin fungeert perfect als waardeopslag

Op de tweede plaats staat de financiële gigant MicroStrategy met $425 miljoen aan beheerd vermogen. Dit vertegenwoordigt 0,182% van het momenteel beschikbare Bitcoin-aanbod. MicroStrategy-oprichter Michael Saylor verklaarde onlangs dat Bitcoin een perfecte waardeopslag is. Hierdoor kan het het huidige financiële beleid van de Federal Reserve trotseren en kapitaal beschermen tegen inflatie:

“We verwierven 21.454 BTC via 78.388 transacties buiten de keten. We beveiligden deze vervolgens in cold storage met 18 on-chain transacties. #Bitcoin doet het prima als waardeopslag.”

CoinShares beheert in totaal meer dan een miljard US dollar aan cryptocurrencies. Het is tevens een van de grootste investeerders op de markt. Op dit moment bezit het bedrijf 69.730 BTC ter waarde van $770 miljoen. Dit komt neer op 0,3% van het momenteel beschikbare Bitcoin-aanbod. Volgens CEO Ryan Radloff heeft Bitcoin het potentieel om te fungeren als een veilig anker om het kapitaal van investeerders effectief te beschermen in tijden van crisis, zoals de corona-pandemie.

Een andere techgigant is Square, dat onlangs één procent van zijn totale activa in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Dit staat gelijk aan bijna $50 miljoen en heeft geresulteerd in de aankoop van 4.709 Bitcoins. De prijs van Bitcoin is echter fors gestegen met $300 en heeft gezorgd voor een korte golf van euforie onder investeerders. In totaal bezit Square 0.2% van het momenteel beschikbare Bitcoin-aanbod.

Square CFO Amrita Ahuja beschreef dat Bitcoin het potentieel heeft om een erkende valuta te worden die de financiële wereld op de lange termijn kan veranderen en eerlijker kan maken. Voor Square is deze stap een belangrijke mijlpaal. Het is als pionier op deze markt aanwezig en daarnaast helpt de adoptie.


Analist: beleggers bouwen BTC op in afwachting van een nieuwe Bull Run

Volgens analist Willy Woo hebben particuliere investeerders in 2020 steeds meer Bitcoin gekocht. Het eindeloze geld printen van veel centrale banken wereldwijd heeft vers fiatgeld de markt in gepompt. Dat geld wordt nu steeds meer in Bitcoin geïnvesteerd. In onderstaande grafiek wordt deze correlatie weergegeven.