Terraform Labs Logo
Regulatie

Terraform Labs gaat vier bedrijven verkopen om schulden af te betalen

Vorige maand bereikte Terraform Labs, het bedrijf achter het Terra (LUNA) fiasco, een schikking met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In de schikking stemde het bedrijf ermee in om $4,5 miljard te betalen en al zijn activiteiten af te bouwen. Om dit bedrag bijeen te brengen, gaat Terraform Labs vier van zijn bedrijven verkopen, meldt PR Newswire.

Terraform Labs moet bijna $5 miljard betalen

De schikking met de SEC vereist dat Terraform Labs bijna $3,6 miljard aan terugbetalingen doet, een civiele boete van $420 miljoen betaalt, en ongeveer $467 miljoen aan vertragingsrente betaalt.

Daarnaast moet Do Kwon, de oprichter van het bedrijf, $110 miljoen aan onrechtmatige winst, $14,3 miljoen aan vertragingsrente, en een civiele boete van $80 miljoen betalen. Met deze schikking komt een einde aan de rechtszaak met de SEC, waarin Terraform Labs werd beschuldigd van effectenfraude.

Het totale bedrag is dus aanzienlijk. Op 9 juli maakte Terraform Labs bekend dat het actief op zoek is naar kopers voor zijn portfolio tracking platform Pulsar Finance, crypto wallet platform Station, beheerplatform Enterprise, en smartcontract protocol Warp. De verkoop van deze vier bedrijven moet een groot deel van het verschuldigde bedrag dekken. Terraform heeft geïnteresseerden uitgenodigd om contact op te nemen.

Terraform Labs heeft een turbulente geschiedenis. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de beruchte cryptocurrency LUNA en de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST). Wat aanvankelijk werd gezien als een baanbrekende oplossing in de wereld van crypto, veranderde in het voorjaar van 2022 in een grote ramp.

In mei 2022 verloor UST zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar, en LUNA raakte in een vrije val. Dit fiasco leidde tot enorme verliezen in de crypto sector en markeerde het begin van een lange en donkere crypto bearmarkt.

In januari 2024 vroeg het bedrijf faillissement aan in Delaware, kort na de overname van Pulsar Finance in november 2023. Ondanks deze problemen bleef Terraform doorwerken aan het Warp-protocol en de Station-wallet.

Met deze schikking en de plannen voor de verkoop van de eerder genoemde bedrijven lijkt het einde van het langdurige Terra-saga in zicht te komen. Talloze gedupeerden wachten nog altijd op herstelbetalingen. Hoe lang dit financiële proces nog gaat duren, is vooralsnog onbekend.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren