Tether USDT
Stablecoin

Tether annuleert plannen om eigen blockchain te lanceren

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin ter wereld (USDT), is niet langer van plan om een eigen blockchain te lanceren. Je zou zeggen dat het een interessant idee kan zijn om de 117 miljard dollar aan USDT die momenteel in omloop is op een eigen blockchain te plakken, om zo nog meer winst naar het bedrijf toe te trekken, maar die plannen zijn (voorlopig) van tafel.

Waarom lanceert Tether geen eigen blockchain?

De reden waarom Tether afziet van het lanceren van een eigen blockchain is duidelijk en logisch. Volgens CEO Paolo Ardoino zijn er al “hele goede blockchains” beschikbaar. Hij ziet simpelweg geen reden om daarmee te concurreren en denkt dat Tether prima de beschikbare blockchains kan blijven gebruiken.

Volgens Ardoino is Tether tevreden zolang het duurzaam en veilig blijft om andere blockchains als transportlagen te gebruiken.

Verder klopt hij zichzelf op de borst met de volgende woorden over Tether: “Wij creëerden de volledige stablecoin markt in 2014. Er was voor ons geen stablecoin.” Daar heeft hij natuurlijk gelijk in en ondertussen is gebleken dat stablecoins behoorlijk waardevolle techniek zijn.

De totale marktwaarde van Tether begint immers die van Ethereum te benaderen. Het zou zomaar kunnen dat Tether straks na Bitcoin het grootste project binnen de industrie is. Dat is dan ook weer goed voor Bitcoin, omdat Tether 15% van de winst gebruikt om Bitcoin te kopen.

Tether blijft uitbreiden

Dat ze geen eigen blockchain lanceren betekent overigens niet dat Tether stilzit. Zo koos het bedrijf er kortgeleden voor om met de stablecoin ook uit te breiden naar de Aptos blockchain. Waarbij onder andere de goedkope snelheid en schaalbaarheid van de blockchain werd geroemd.

Verder lanceerde Tether kortgeleden de dirham stablecoin in samenwerking met de Phoenix Group en Green Acorn Investments. De dirham is de officiële valuta van de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit nieuwe project is “volledig gedekt door liquide in de VAE gebaseerde reserves”, zo blijkt uit de verklaringen van Tether over dit nieuwe project. Alles bij elkaar blijft Tether toch een bijzonder bedrijf binnen de industrie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Stablecoin nieuws

Amerikaanse staat Wyoming wil eigen stablecoin lanceren
PayPal’s PYUSD-stablecoin bereikt een marktkapitalisatie van $1 miljard
Expert waarschuwt: ‘Tether dreigt cryptocrash te veroorzaken, XRP is een veilig alternatief’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt